Wikipedista:Streblf/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

SDH Mojžíř[editovat | editovat zdroj]

SDH Mojžíř
Vznik: 1893
Starosta: Ing. Jiří Hladík
Místostarosta: Ing. František Štrébl
Počet členů: 70
Hlavní vedoucí mládeže: Ondřej Dašek
Vedoucí mladších žáků: Michaela Krátká
Sídlo sboru: Hlavní 209, Mojžíř
JSDH Mojžíř
Velitel jednotky: Josef Dašek
Zástupce velitele: Ing. Jiří Hladík
Kategorie: JPO III/1
Evid. č. jednotky: 427 120
Počet hasičů: 24
Technika: Tatra 815 Terrno, Avia A30, Škoda Pick Up, PPS 12, PS Tohatsu

SDH Mojžíř

Sbor dobrovolných hasičů Mojžíř[1] byl založen roku 1893. Novodobá historie se datuje od roku 1973, kdy byla v rámci "Akce Z" vystavěna a otevřena nová požární zbrojnice. V této době byl rovněž ustanoven i dětský a mládežnický oddíl SDH Mojžíř. Práce s mládeží pokračuje dodnes, pravidelně se zúčastňují PLAMENE, branných závodů a zimních srazů. Dospělé můžeme vídat na soutěžích v rámci okresu. V letech 2001 a 2002 byli účastníky světového rekordu v dálkové dopravě vody na letišti v Mimoni. SDH rovněž pořádá, popř. se účastní mnoha kulturních akcí. Mezi nejzajímavější patří den otevřených dveří v rámci prvomájových oslav, který je již zavedenou tradicí.

Členskou základnu tvoří v současnosti přibližně 70 členů. Starostou sboru je Ing. Jiří Hladík, místostarostou Ing. František Štrébl.

Kolektiv mladých hasičů[2] je nedílnou součástí sboru. Věnuje se zájmové činnosti dětí a mládeže v oblasti požární ochrany a především výchově budoucích generací hasičů. Vedoucím kolektivu je Ondřej Dašek.

JSDH Mojžíř

Výjezdová jednotka SDH Mojžíř je od roku 2000 zařazena do kategorie JPO III/1. Do té doby byla v JPO V s vozidlem A30L. Vozový park byl v roce 2000 rozšířen o vozidlo Škoda 706 RTHP CAS 32 a 2x PPS 12. Ke konci roku 2007 byla jednotce zakoupena nová cisternová automobilová stříkačka (CAS) na podvozku Tatra 815 4x4. V současné době má výjezdová jednotka 24 členů, kteří jsou zaškoleni v různých funkcích, např. motorová pila, dýchací technika, strojník. Velitelem jednotky je Josef Dašek.

Za umožnění a podporu činnosti musíme poděkovat především ÚMO Neštěmice.

  1. Sbor dobrovolných hasičů Mojžíř [online]. www.sdhmojzir.estranky.cz [cit. 2016-01-04]. Dostupné online. 
  2. SDH Mojžíř :: Kolektiv mladých hasičů Mojžíř [online]. mh-mojzir.webnode.cz [cit. 2016-01-04]. Dostupné online.