Wikipedista:Psax/Pískoviště/European Skeptics Podcast

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Diagnostika karmy (rusky Диагностика кармы) je série 12 pseudovědeckých[1] knih Sergeje Nikolajeviče Lazareva (rusky Сергей Николаевич Лазарев), ruského spisovatele a léčitele v oblasti bioenergetiky. Knihy byly představeny v ruské a ukrajinské televizi prostřednictvím rozhovorů s jejich autorem.[2][3][4].

Obsah knih a jejich účel[editovat | editovat zdroj]

Všech dvanáct knih popisuje procesy v osobním životě člověka, v politice, ekonomice, ekologii, počasí, náboženství, vědě. Všechny procesy autor ukazuje jako neoddělitelně propojené.

Podle Lazarevových výzkumů naše emoce přímo utvářejí naše zdraví a osud. Jak říká sám autor, kvintesence celého jeho výzkumu se dá shrnout do jediné věty: "Smyslem života je láska k Bohu."[5] Autor má za to, že láska (v absolutním smyslu, bez objektu a subjektu) plodí čas a nepřímo i prostor a hmotu;[6] a že láska je absolutní hodnotou[7].

Překlady[editovat | editovat zdroj]

Do němčiny bylo přeloženo osm knih. Do polštiny bylo v letech 2009-2015 přeloženo deset knih. Všech dvanáct knih z této série bylo přeloženo a vydáno v češtině a bulharštině. Existuje také několik neautorizovaných překladů do rumunštiny, jejichž kopie se dostaly do katalogu Veřejné knihovny v Torontu[8].