Přeskočit na obsah

Wikipedista:PablaCZ/Pískoviště1

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kino a zábava[editovat | editovat zdroj]

Filmy vyrobené pro VR umožňují divákům zobrazit 360° prostředí v každé scéně. Produkční společnosti, jako jsou Fox Searchlight Pictures a Skybound, využívají kamery VR k produkci filmů a sérií, které jsou interaktivní ve VR. Pornografická studia jako Naughty America, BaDoinkVR a Kink aplikovaly VR na své produkty od konce roku 2015 nebo počátkem roku 2016. Klipy a videa jsou natočeny z úhlu, který se podobá POV - stylu.

V září 2016 byly zveřejněny dvě oznámení o vysílání sportovních událostí ve VR. Agon oznámil, že nadcházející zápas šampionátu Světového šachu mezi Magnusem Carlsenem a Sergejem Karjakinem, plánovaným na listopad 2016, bude "první sport, který bude vysílán ve 360 stupňové virtuální realitě". Tento titul získal Fox Sports 'Fox Sports VR, sérii vysílání virtuální reality, která se skládá především z vysílání Fox College Football. Telecasty (které používají zhruba 180 stupňové rotace) byly zpřístupněny prostřednictvím smartphonových aplikací a displejů umístěných na hlavě prostřednictvím plátna TV Everywhere. První televizní vysílání VR, které představovalo Oklahoma hostující stát Ohio, se konalo 17. září.

Od roku 2015 byla virtuální realita instalována na řadu horských drah a zábavních parků, mezi něž patří Galactica v Alton Towers, The New Revolution u Six Flags Magic Mountain a Alpenexpress na Europaparku. Void je virtuální realitní zábavní park v Pleasant Grove v Utahu, kde se využívá VR, AR a přizpůsobené mechanické prostory a iluze hmatatelné reality je vytvořena použitím více smyslů.