Přeskočit na obsah

Wikipedista:PETR NEZHYBA/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

PETR NEZHYBA

ŽIVOTOPIS


Zpěvák, herec, hudební skladatel, aranžér, trumpetista, zakladatel a frontman multimediálního projektu F—-r (2014), I met Madonna (2016), Dim X (2014- X), výtvarník, umělecký návrhář (kostýmů a rekvizit), textař, výtvarník, a absolvent konzervatoře, v Praze.

Vlastním jménem: PETR NEZHYBA/ umělecké jméno: ADONNIS/ přezdívky vytvořené veřejností: PRVNÍ MATRIX POPU- ČESKEJ LADY GAG- DAVID BOWIE


Od svých šesti let se učil tančit v prostějovském Mánese. Když mu bylo 10 let, rodiče mu koupili trubku „Festivalku“ a 14 let se učil hře na trubku v Základní umělecké škole, v Prostějově. Působil v dechovém orchestru jako trumpetista a po třech letech jej kapelník obsadil i do svého dalšího souboru jako bubeníka. Kromě docházení na hodiny hry na trubku navštěvuje i hodiny zpěvu, hry na klavír, bicí nástroje a kytaru. Po maturitě na Gymnáziu Jiřího Wolkera, v Prostějově, pokračoval ve studiu na dvouleté Vyšší odborné škole – Veřejně správní akademii, ve Vyškově, kterou v roce 2001 ukončil diplomem z autorského práva a práv výkonných umělců. Se svou absolventskou prací se již v té době jezdil radit do své „vysněné Prahy“ do společnosti Intergram a studiem poznával právní stránku života umělce. Již v průběhu studia na střední a vyšší odborné škole vznikají první skladatelské pokusy, inspirované romantikou a vlastními milostnými prožitky, …často hluboce sentimentálními. Hudbu začíná vnímat jako celek (spojení zvuku, obrazu, výtvarna, času). V dílech se často objevují zmínky o sentimentálním čase a propojení s ročním obdobím (klavírní skladba „Přichází zima, hudební alba „Moderní svět“, „Já a ty“, „Star on the dancefloor“). V průběhu studia na vyšší odborné škole začal zpívat v prostějovských sborech „Schola cantorum“, „Chrámový sbor Petra a Pavla“, „Orlice“, kde zpíval tenor, a docházel do Olomouce na pravidelné hodiny zpěvu, k profesorce Majtnerové. Se sborem se účastnil mnoha křesťanských koncertních vystoupení, vánočních sborů s doprovodem symfonického orchestru, koncertních cest, a hrál na trubku v Kostele Povýšení sv. Kříže, v Prostějově. Věnuje se klasické hudbě a tenorovému zpěvu. Účastí v pěveckých sborech získal přehled o chrámové hudbě a sborovém zpěvu.

V období studia na Vyšší odborné škole se mu otevírá rozmanitý svět výtvarné tvorby a prohlubuje své znalosti na soukromých hodinách kresby u prostějovské výtvarnice. Z této doby pochází alba uměleckých grafik, inspirované romantikou, časem, přírodou a milostnými romány. Historicky první album se jmenovalo: „Barevné pocity v dálkách“, dále můžeme jmenovat alba „My life in Asia“, „Já a ty“, „Moje země“, „Für Sandra Cretu I, II“, „Moje Praha“, Fashion designes Adonnis“, atd..

V roce 2004 se zúčastnil soutěže „Česko hledá superstar“, spolupracuje s mnoha hudebníky a věnuje se popovému zpěvu.

V srpnu 2008 se odstěhoval do Prahy. Vytváří kolem sebe tým lidí, s kterými pracuje na svých hudebních projektech, volný čas věnuje pouze tréninkům hry na trubku, hodinám zpěvu a tance, hře na elektrickou kytaru, přípravě hudebních projektů a výstav, spolupracuje s hudebníky ve svém hudebním studiu. První pražská veřejná produkce se jmenovala „Večer s Adonnisem“. Měla formu kabaretu a Nezhyba prezentoval své první skladby, včetně ambientní novinky „Když se světla rozžhnou“, pěvecky, tanečně a v kostýmech. V Praze se dále věnuje modelingu pod záštitou ruské modelingové agentury.

Od roku 2011 působil jako frontman a manažer skupiny Maestus modulator. Z hlediska hudby a image se jednalo o silně individuální a specifický projekt, kdy hudba je extrémně detailně propracovaná, silně rozmanitá a harmonická, a na jejím vrcholu se nese andělský kontratenor. Hudební album a pražské turné dostaly název „The confessions“ a detailně umělecky propracovanou grafickou reklamu, z dílny Nezhyby.

Roky 2009- 2011 jsou ve znamení expresivní skladatelské tvorby. Vznikají nové aranže pro první skladby, např. „Stop to be shy!“, „Tough girl“, později nové hity „I met Madonna“, v Dnb stylu, „Wedding day“, hudební alba „My– R&B for you—-“, kytarová ballada „For O…“.

V roce 2012 zahájil studium konzervatoře, v Praze. U přijímacích zkoušek zaujal Pavlu Forest specifickou electro operou, zpívanou v kontratenorovém zpěvu: „Irony“, pocházející z projektu „Maestus modulator“. Během studia na konzervatoři projevil hluboký zájem o obor harmonie. V této době vzniklo plno jeho multižánrových skladeb a začal se věnovat i širší kreativní profesi: práce na svých prvních hudebních videoklipech. Od roku 2013 do roku 2016 proběhly v Praze tři jeho hudební show (každé zcela žánrově i tematicky odlišné). Na svých výtvarných show působí ne jen jako frontman, ale též spolutvůrce choreografie, kostýmů, rekvizit, videoprojekce, scénografie. Stává se producentem a manažerem svých produkcí. Od roku 2013 působí jako trumpetista v projektu „Rockopera“, v Praze, a věnuje se studiu oboru „rocková opera“ na konzervatoři, pod vedením profesorky Pavly Forest.

V průběhu let 2013 a 2014 se začíná věnovat vlastní výtvarné tvorbě. Sestavil několik historických sbírek, pořádá výstavy svých děl (album svých kostýmů, album rekvizit, album grafik použitých pro svá veřejná vystoupení, propagaci hudební tvorby, videoprojekci, natáčení videoklipů) a vše soustředil pod název: „Barevné pocity v dálkách“. Tvoří nová alba uměleckých grafik, zejména s vysoce umělecky erotickou tematikou, např. „New life“, „Iluminát“. Otevírá své hudební studio, s názvem APS (A-music studio), pracuje na nových scénářích, spolupracuje s kameramany a filmovými studii. Vznikají tak první videoklipy. V těchto letech vznikají první materiály pro projekt „Fucker“, (trailery, hudební cd…). V dubnu 2014 se odehrálo v pražském Fatal klubu kontroverzní výtvarné show „Fucker“.

V roce 2015 dokončuje ve spolupráci s filmovým studiem „Fair film“ videoklip „I met Madonna“, úspěšně propaguje své nové album „NZHBA“, speciální pro svou kombinaci tenorového vokálu s drsnými tanečními podklady (Dance), a od července 2015 pracuje na nových výtvarných materiálech pro kolekci „Šoubyznys“ (obrazy- olej, pasparty),“Sandra Cretu“ (obrazy- olej) a dále novém projektu „Wedding day“.

V roce 2016 připravuje hudební multimediální temnou show „I met Madonna“ a v květnu ukončuje maturitou studium konzervatoře, v Praze. Rok 2016 je též ve znamení studia malby, kresby a zvukařiny, kdy kompletuje své hudební studio, píše scénáře a připravuje kostýmy a rekvizity pro budoucí videoklipy, s barevným tématem a pojetím, („I met Madonna- Painter“- 2016, „Showbiz II“- 2016, „Otec a syn“- 2016, pokračuje v tvorbě hudebního alba „Kde je pravda“- 2016, srdcové obrazové kolekce „Madonnamia“- 2015- 2016. Na podzim téhož roku vyhrává první místo v pěvecké části charitativní akce „Talent bez hranic“ s coverem „Sacrifice“.

V roce 2017 vyprodukoval se skladatelem a producentem O. Žatkuliakem popový singl „Co život dává“, jehož text vyjadřuje jeho současný životní stav, poznání a duchovní náhled na svou osudovou životní cestu. Od roku 2017 studuje kontratenorový zpěv, pro svůj projekt „Madonna in countertenor“, v Praze. Na přelomu let 2017- 2018 vzniká žánrově barevné cd „The best of“, ve spolupráci s producentem O. Žatkuliakem. Od konce roku 2017 absolvuje školu zvukové produkce „Musartedo“, v Praze. Zde se zaměřuje převážně na hudbu elektronickou.

Rok 2018 je ve znamení kompletace svého hudebního studia do finální podoby. Rok 2018 začíná ve znamení cesty k mediálnímu užití. Petr Nezhyba získává podporu rozsáhlého managementu. Vznikají obchodní loga a mnoho dalších propagačních materiálů. Veřejným se stává teaser: „Co život dává“ a stejnojmenný hudební videoklip, ve spolupráci s filmařem M. Říhou. V ten samý rok vzniká návrat k inspiraci z konce let konzervatoře a natáčí novou podobu coveru „Sacrifice“, ve spolupráci s producentem J. Rotterem. Od února roku 2018 začíná tvořit své, v pořadí již čtvrté show (hudební, herecké a choreografické zpracování dvacetileté hudební dráhy), s názvem „Od nicoty ke hvězdám“. Zde působí jako skladatel, zpěvák, výtvarník, scénograf. Na show spolupracuje též s dalšími profesionálními umělci (pianisty, choreografy, tanečníky, atd.). Vznikají nové autorské skladby komponované přímo pro show, se stále stejným a neměnným rukopisem (oduševnělost a barevná harmonie), “Od nicoty ke hvězdám”- 2018, “Me in Musart”- 2018, “Emtpiness”- 2018.

...

BIOGRAPHY

Singer, actor, composer, trumpet player, founder and front man of the multimedia projects called F****r (2014), I met Madonna (2016), Dim X (2014- X), artist, artistic designer (costumes and stage properties), writer, graduate from the Prague conservatoire.

Own account: PETR NEZHYBA / artistic name: ADONNIS/ a publicly Nickname: FIRST MATRIX OF POP- FIRST CZECH LADY GAG- FACTORIES TINFOIL- DAVID BOWIE


At the age of 10 his parents bought him a trumpet called Festivalka, and at the age of 14 he learned to play the trumpet at the basic school of arts in Prostějov. He was a trumpet player in a brass band and after three years the bandmaster cast him in his other company as a drummer. Except for visiting lessons of trumpet playing, he also attends lessons of singing, piano, percussion instruments and the guitar. Jana Dvorská, his aunt and an Olomouc artist, gave him a beautiful vintage piano as a present. With this piano, he began his career in classical music. He started singing in Prostějov choirs: Schola cantorum, Chrámový sbor Petra a Pavla, Orlice. He was a tenor singer and he regularly attended singing lessons with professor Majtnerová in Olomouc. He follows the career in classical music and tenor singing. At the time of his studies at the higher professional school, he begins to perform art and he takes private lessons with a woman artist from Prostějov.

In 2004, he took part in the Czech Superstar contest, he cooperates with many musicians and performs pop singing.

On 1st August 2008, he moved to Prague where he worked as an accountant for the Siemens company for a few years. He does modelling under aegis of a Russian modelling agency.

Since 2011, he has been a front man and manager of the Maestus modulator. Concerning the music and image, it is strongly individual and specific.

Since 2012, he is furthermore interested in music management, composing and performed art, he makes his music studio complete, prepares his solo albums. Here, he shows in a totally different way, paradoxically differently from the previous, maybe too “saint” projects, who he actually is on the stage and who he wants to be right now: actor, showman and provocateur who adores entertainment and the world of exotics. He models futuristic costumes, concert stage properties and creates graphics for video projection. In these days, he also works as a trumpet player in the Rockopera project in Prague and devotes his time to his conservatory studies in Prague. His major is rock opera with professor Pavla Forest.

In 2013/ 2014 plunged into art. He his opening his music studio „APS/ A- music studio“, operates on new scenarios, cooperates with film studios and cameramen. He produces his first videos, (f. a.: cooperation with Fair film, Prague/ video: „I met Madonna 2014“).

Besides his studies on conservatory school (rock music), is beginning to study trumpet (his vital fatal instrument). In these years Adonnis produces first materials for his mega multimedia project „Fucker“. This year (2015), he finished his new music cd „NZHBA“(dance/ dubstep/ hip hop), he works on new art collection „Šoubyznys“ (Picture and Mount), „Sandra Cretu“ (Picture and Mount), he produces his new project „Wedding day“.

In 2016, he is preparing the multimedia music show called “I met Madonna” and in May, he graduates from the Prague conservatoire. Recently, he has been pursuing his painting and drawing studies, interested in becoming a soundman, finishing his music studio, screen writing and preparing costumes and stage properties for his future video clips (I met Madonna – Painter – 2016, Showbiz II – 2016, Otec a syn – 2016), proceeding in the process of creating his music album called “Kde je Pravda” – 2016, picture collection called “Madonnamia” – 2015-2016. In autumn in the same year, he wins the first place in the choral part of the charity event called “Talent bez hranic” with his “Sacrifice” cover.

In 2017 he produced the pop single „Co život dává“ with the composer and producer O. Žatkuliak. Since 2017 he studies singing by a prominent vocalist, with whom he also cooperates on the leadership of his contratenor voice. (Because of cooperation on project „Madonna in countertenor“). At the turn of 2017-2018 the cd „The best of“ was created, in collaboration with producer O. Žatkuliak. From the end of 2017 he graduated from the musical school „Musartedo“ in Prague. Here he focuses mainly on electronic music.

The year 2018 also marks the completion of its music studio in its final form. The year 2018 begins as a sign of the way to media use. Petr Nezhyba receives extensive management support. Business logos and many other promotional materials are emerging. Teaser “Co život dává” and a music video of the same name, in cooperation with filmmaker M. Říha, becomes public. There is also a new cover „Sacrifice“ in collaboration with producer J. Rotter and the duet „Perfect symphony“. Since February 2018 he has begun to form his fourth show (music, acting and choreographic work of a 20-year-old musical track), titled „Od nicoty ke hvězdám „. Here as a composer, singer, artist, stage designer. He also collaborates with other professional artists (pianists, choreographers, dancers, etc.). New compositions are created for the show (“Od nicoty ke hvězdám”- 2018, “Me in Musart”- 2018, “Emtpiness”- 2018).