Wikipedista:Nuntius2019

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Velice si vážím všech, kteří se podílí na tvorbě Wikipedie. Narodil jsem se v roce 1973 a za svůj život jsem články z internetové encyklopedie Wikipedie mnohokrát četl a mnohokrát mi pomohly. V roce 2018 jsem se rozhodl přispívat do obsahu Wikipedie a po bezmála roční přípravě jsem v roce 2019 začal tvořit články. Soustředím se na neznámé nebo zapomenuté památky a místa.

Procestoval jsem velkou část světa, ale doma se cítím pouze v ČR. Mé působiště je: Středočeský kraj (Praha) Jihočeský kraj (České Budějovice) Jihomoravský kraj (Brno) Severomoravský kraj (Ostrava)

Nemám tušení, co by kohokoliv k tomu vedlo, ale v případě zájmu mě můžete kontaktovat na email: wikipedia@nuntius.cz

Apoštolský nuncius

Nuntius Latina


Možná to bude někoho zajímat nebo to někomu pomůže. Na základě požadavků ohledně mého prvního článku Špitál svaté Alžběty (Český Krumlov) jsem kontaktoval Národní památkový ústav s žádostí o povolení použít texty z jejich webu NPU Dostal jsem tuto odpověď: Památkový katalog je veřejně dostupný zdroj a nic Vám nebrání texty použít, pokud zdroj uvedete způsobem, jaký stanovuje norma ČSN ISO 690 a s uvedením názvu naší instituce - Národní památkový ústav.