Wikipedista:Mirek~cswiki

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Miroslav Malovec (1953), prodavač elektrosoučástek z Brna. Napřed začal přispívat do esperantské Wikipedie, nyní mu jeho esperantští přátelé pomáhají založit českou verzi.


Ahoj Mirku, díky za přivítání a za blahopřání. Stejně ale neznám tvou fungující e-mailovou adresu. Ty si teď dopisuješ jen přes veřejné stránky Wikipedie?

Zjistil jsem divnou věc: existují 2 místa, kam se dají zapisovat 2 stejné články s různým obsahem: ...Wikipedie/Wiki/... ...Wikipedie/W/...

Udělám-li nový článek na Wiki, pak tvořím něco dalšího, zmíním se o čemsi novém, v článku se objeví nové slovo červeně podtržené, a tak to vybízí, abych popsal i novou věc.

Někdy se ovšem zmíním o již popsané věci, objeví se v novém textu červeně podtržené (mělo by být modře podtržené) a kliknu-li na to, zjistím, že věc kterou jsem už popisoval, má prázdný obsah. Rozdíl je v tom .../Wiki/... a .../W/...

Tak zatím ahoj, Honza, Wikipedista:Jan


Ahoj Honzo, dal jsem si před svou starou mailovou adresu své příjmení s tečkou (malovec.starto), abych se tak zbavil spamů, které mě před rokem přímo zaplavovaly.

Pokud v názvu článku uděláš změnu, tak to Wikipedie považuje za jiný článek. Stačí prohodit malá a velká písmena.

Mirek