Wikipedista:Ministr vesmíru/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Gabriel Matzneff[editovat | editovat zdroj]

Gabriel Matzneff*12. srpna 1936 (84 let) Francie

Gabriel Matzneff je francouzský spisovatel. Je vítězem cen Mottard a Amic z Académie française v letech 1987 a 2009. Trpěl pedofilií a hebefilií

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Gabriel Matzneff pochází z rodiny ruských emigrantů, kteří se usadili ve Francii po roce 1917. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo šest měsíců. Měl sestru Alexandru a dva bratry, Andrého a Nicolase. Jeho rodina ho vychovávala v kultivovaném kulturním prostředí a poznal se s osobnostmi jako jsou Léon Chestev a Nicolas Berdiaev. Zde objevil literaturu a náboženství.

Studium[editovat | editovat zdroj]

V roce 1954 zahájil studium klasických dopisů a filozofie na Sorbonně. Po ukončení vojenské služby v Alžíru nastoupil jako ruský mluvčí na Institut national des langues et civilisations orientales a zahájil kariéru novináře.

Literární kariéra[editovat | editovat zdroj]

V říjnu 1964 se zúčastnil zakládajícího kongresu Koordinačního výboru pravoslavné mládeže. Jeho první kniha Le Défi , soubor esejů, vyšla v roce 1965. Příští rok vydal svůj první román L'Archimandrite , který začal psát během své vojenské služby. Počátkem ledna 2020 náhle zastavil prodej autorových knih a stáhl své knihy z knihkupectví, necelé dva měsíce poté, co vydal L'Amante de l'Arsenal , poslední díl jeho deník.

Reference[editovat | editovat zdroj]

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

https://www.nytimes.com/2020/02/12/world/europe/gabriel-matzneff-pedophilia-charge.html

https://www.thejakartapost.com/life/2020/04/01/second-woman-accuses-disgraced-french-writer-matzneff.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Matzneff