Wikipedista:Kaviár75

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rocket League[editovat | editovat zdroj]

Rocket League je fotbalová hra s vozidly vydaná studiem Psyonixem. Hra byla poprvé vydána na Microsoft Windows a Playstation 4 v červenci 2015 a později vydáno na Xbox One a Nintendo Switch. V červnu 2016, 505 Games začali distribuovat fyzickou maloobcodní verzi pro Playstation 4 a Xbox One, poté to přebrali Warner Bros. Interactive Entertainment na konci roku 2017. Verze na macOS a Linux byly také vydány v roce 2016, ale podpora pro jejich online služby byla vypovězena v roce 2020. Hra vyšla zadarmo v září 2020.

Popsaný jako "Fotbal, ale s auty s raketovým pohonem", v Rocket League hraje nejvíce 8 hráčů v obou týmech, kteří se snaží za použití aut s raketovým pohonem střelit míč do soupeřovy branky a dát více gólů než soupeř.

Hra obsahuje mody pro jednoho i více hráčů, které se mohou hrát lokálně i online. Může se hrát i cross-platform napříč všemi verzemi. Pozdější aktualizace umožnily měnit základní pravidla hry a přidaly nové herní mody, včetně modů založených na ledním hokeji a basketbalu.

Rocket League pokračování Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars od Psyonix, hra na Playstation 3 z roku 2008. Battle-Cars obdržely smížené recenze a nebyl úspěch, získal věrnou fanouškovskou základnu. Psyonix se snažil vytvořit pokračování.

Psyonix začal oficiálním vývojem hry Rocket League kolem roku 2013, zušchletily hratelonsti z Battle-Cars, aby vyřešily kritiku a zareagovaly na prozby fanoušků. Psyonix si také uvědomil nedostatečný marketing u Battle-Cars a angažovali se jak na sociálních médiích a propagace uvádění této hry na trh, včetně nabízení hry zdarma pro členy Playstation Plus u vydání.

symbol hry

Rocket League byl chválen za zlepšení hratelnosti oproti Battle-Cars, také za grafiku a celkové podání, i když nějaká kritika byla mířena směrem k hernímu enginu. Hra získala několik cen, a zaznamenala více než 10 milionů prodejů a 40 milionů hráčů začátkem roku 2018.

Esport[editovat | editovat zdroj]

Rocket League byl také přijat jako esport. Profesionální hráči se účastnili ESL a Major League Gaming společně s Rocket League Championship Series[1] (RLCS) od samotného Psyonixu.

  1. [1], data konání turnajů.