Wikipedista:Josef Sutnar 1950

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pocházím a žiji ve Starém Plzenci. V městě, ve kterém žije 5 200 obyvatel. Je zde celá řada kulturních památek. Národní kulturní památka Slovanské hradiště Hůrka je území, kde původně stával hrad Plzeň. Ve 14. století nechal na protějším kopci Karel IV. postavit pro obranu západního území hrad Karskrone - Radyně. Při stavbě hradu významně pomáhali i plzenečtí a obdrželi od Karla IV. privilegia. Boj za získaná práva a název Stará Plzeň provází plzenecké celá století.

Celý svůj profesní život jsem strávil prací na železnici.Nejprve jsem pracoval jako výpravčí v různých železničních stanicích. Práci výpravčího jsem ukončil v ŽST Plzeň, kde jsem po té pracoval na technickém odboru jako technolog při přípravě podkladů pro grafikon. Později jako technický náměstek. Po rozdělení ČSD jako přednosta ŽST Rokycany a před odchodem do důchodu jsem zastával místo náměstka ŽST Plzeň hlavní stanice. Po odchodu do důchodu jsem ještě tři roky pracoval jako koordinátor přestavby železniční stanice Plzeň.

Ve volném čase jsem se věnoval sportu především kopané, stolnímu tenisu, turistice, vysokohorské turistice. Rovněž mým zájmem je historie a to především mého města. Jsem členem Občanského spolku Hůrka a Radyně zajímajícího se o historii. Stal jsem se spoluautorem knihy "Sto let hradu Radyně ve správě města a státu, Sto let od založení spolku na záchranu Hůrky a Radyně".

moje pískoviště 2