Přeskočit na obsah

Wikipedista:Jirvid007

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

JIRIKOVO VIDENI (kapela) vzniklo v první půli roku 1996 jako improvizační projekt Jiřího Krause (jir.k.) a jeho bratra Miloše (mil.k.) (ex-Jinovatka). Vznikají jejich prvni experimentální skladby (Mříž atd.)... Příchodem Pafky Konvalinkové (paf.k.) - klávesy, zpěv, Milana Jaroše (mil.j.) - kytara, zpěv, texty a Jakub Veleba - kytara, zpěv, texty se Jiříkovo vidění stává regulérně fungující kapelou až dodnes.


Voticko-pražská skvadra Jiříkovo vidění pro mne byla vždycky trochu záhadou. A asi je to tak správně. Titulní skladba jejich dema signifikantně nazvaná ...klidní jsou a kouří má meditativně vyspaceovaný charakter, který vlastně nutí k určitému zamyšlení. A nejen nad tím, „co se asi děje, když padá most? Petr Slabý.


Voticko - pražské pětičlenné seskupení Jiříkovo vidění patří k nastupující generaci alternativních spolků, které se již oprostily od pro mnohé interprety svazujícího dědictví undergroundu let sedmdesátých. Z jejich hudby je patrné, že oni čtyři pánové a jedna dáma nežijí z minulosti, ale rozhlížejí se kolem sebe a impulsy zpracovávají k obrazu svému. Využívají moderní technologie, jsou ke slyšení nejen na alternativních akcích..