Přeskočit na obsah

Wikipedista:Jacob98

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

I přes nové způsoby měření sil a lépe organizovat turnaje, ale bohužel i nadále docházelo k umrtí. Aby se ještě více snížilo nebezpečí, používali rytíři tupé zbraně. Ty byly vyrobeny z dřeva nebo kostic. Některé kopí byly zakončeny kurunkou, která měla 3-4 tupé špičky. Tyto špičky měly roprostřít silu na větší plochu. Pokud rytíř zasáhl protivníka, kopí se zlomilo nebo srazilo soupeře z koně. Efektní Triky Na počátku šestnáctého století už byly turnaje natolik bezpečné, že samotní soutěžící nestačili uspokojit choutky přihlížejícího davu. Proto byly vymýšleny různé triky, které měly za úkol bavit přihližejíci dav. V Německu někdy měli rytíři na sobě specialně upravené brnění a štít. Toto brnění bylo upraveno tak že jak tato část brněni dostala zásah tak se rozletěl na několik kusů. Smrt při turnaji Přes veškerá bezpečnostní opatřeni zůstavaly turnaje stále nebezpečné. Stále docházelo k smrtelným zraněním někdy i smrtelným. Tomu se v situaci, kdy se dva muži proti sobě rozjižděli na koni v plné rychlosti nedalo vyhnout. Navíc když nějaký rytíř neměl žadné vyčitky svědomí mohl klání zneužít k tomu aby zlikvidoval konkurenci.Toto potom zamaskoval jako by to byla neštastná náhoda.

Nejslavnější Rytíři

Richard Lví srdce (1157-1199) Richard I. Anglický byl znám jako Richard Lví srdce díky své statečnosti a obratnosti v boji. Stal se velitelem třetí křížové výpravy. Při návratu byl zajat a vydán německému králi který ho vydal až dostal vykupné. Richard zemřel na následky zranění šípem z kuše.

A ten članek co tady na wikipedii to nekdo okopiroval ode me jen aby jste vedeli jaci lidi tu jsou. Někdo neco vymysli a ten druhy to okopiruje.