Wikipedista:Ifa01/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tyson při koncertě kapely The All-American Rejects

Tyson Ritter[editovat | editovat zdroj]

Tyson Jay Ritter se narodil 24. dubna roku 1984. Je to americký zpěvák, skladatel, herec a model. Nejvíce se proslavil jako zpěvák, baskytarista, klávesák a hudební skladatel skupiny The All-American Rejects. Ve své herecké kariéře se Tyson objevil jako Dane v Amazon videu Betas a také několikrát na kanále NBC v seriálu Parenthood jako rocková hvězda Oliver Rome. Menší role zastal také ve filmech jako například The House Bunny nebo Love and Mercy.

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Ritter se narodil a vyrůstal ve městě Stillwater v Oklahomě. Jeho matka Tracey Rains je zaměstnancem ve veřejné škole ve Stillwateru. Tyson má staršího bratra Zacka, který je dnes zubař a mladší sestru Bailey. A Tyson odmaturoval na střední škole ve Stillwateru.[1]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Své budoucí spoluhráče v kapele The All-American Rejects poznal na středoškolské párty. Po odchodu Jesse Tabishe ze skupiny a příchodu nových členů Mikea Kennertyho a Chrise Gaylora se kapely ujala nahrávací společnost Doghouse Records. Později přešli k DreamWorks Records a nakonec skončili u Interscope Records, kde jsou až dodnes. Kapela do dnešního dne prodala přes 10 milionů albumů a 4 milinoy singlů po celém světě.

Později se také začal objevovat v různých televizních seriálech, jako byl například Dr. House nebo Parenthood.[2] A několik rolí zastal i ve filmech jako bylo kupříkladu drama Love and Mercy, kde hrál postavu hlavní postavu Johna Cusaka.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Toto uvedla v rozhovoru pro Stillwater NewsPress jeho matka roku 2013
  2. Rozhovor s Tysonem Ritterem na téma jeho role v seriálu Parenthood