Přeskočit na obsah

Wikipedista:Huck~cswiki/ToDo

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Huck - ToDo[editovat | editovat zdroj]

Separace dokumentace šablon ???[editovat | editovat zdroj]

Příklad nějaké partikulární šablony Šablona:Citát v rámečku (nehraje roli, o jakou šablonu se jedná - tato má z testovacích důvodů tu výhodu, že jsem ji nedávno sám převedl z en a tím pádem nebude zatím moc používána), ve které je nově použito zahrnutí žádoucí dokumentační šablony Šablona:Dokumentace.

Česká verze Šablona:Dokumentace ale bohužel nevkládá zahrnutí (transclusion) podstránky /doc (tj. např. Šablona:Citát v rámečku/doc), aby se skutečně zobrazil obsah podstránky .../doc s nápovědou (která je vytvořena), ani zvláštní informační a ovládací řádek ala:

This documentation is transcluded from Template:......./doc. (view | edit | history)

který oznamuje provedení transkluze (z jaké stránky) a ovládací prvky na ni (view, edit, ).

I po podrobné inspekci kódu převáděných šablon se zdá, že potřebné kódy pro transkluzi .../doc stránky i uvedeného info/ovládacího řádku jsou někde mimo obsah vlastních šablon! Víte někdo kde?

Česká verze šablony Anglická verze šablony - původní
Šablona:Dokumentace en:Template:Documentation
Šablona:Podstránka s dokumentací en:Template:Documentation subpage
Šablona:Složité zrušit, dát

Šablona:Složitá_šablona

en:Template:Intricate
Šablona:Nowrap en:Template:Nowrap

Uvedené české verze šablon by neměly být považovány za hotové (např. nejsou doladěně kategorie), ale klíčové vlastnosti by již měly pracovat, leč není tomu tak.

Na této stránce en:Wikipedia:Template_documentation je podrobně popsáno, jak celý systém komentování šablon má fungovat.

Vím, že pomocí explicitního kódu (přibližně) PAGENAME/doc by bylo možné podstránku /doc možné do stránky šablony vpravit, ale zajímá mne, kam se ty kódy tedy safra dávají, když v šabloně podle mého nejsou??

Problém je již v principu vyřešen! Zbývá ale doladit.--Huck 23:35, 22. 10. 2007 (UTC)