Wikipedista:Hhkisk/Banshee

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Banshee je je americký akční televizní seriál vytvořený Jonathanem Tropperem a Davidem Schicklerem, který byl původně vysílán na stanici Cinemax od 11. ledna 2013 do 20. května 2016, ve čtyřech sezónách, které čítaly celkem 38 epizod.

Seriál vznikl v rámci snahy stanice Cinemax o vývoj původního obsahu. Druhá sezóna s 10 epizodami měla premiéru v lednu 2014. Tentýž měsíc byl Banshee prodloužen třetí sérii, která byla odvysílána v lednu 2015.V únoru 2015 byl seriál obnoven pro osmidílnou čtvrtou a poslední sezónu. Poslední epizoda byla uvedena 20. května 2016.


Příběh[editovat | editovat zdroj]

Hlavním hrdinou seriálu, který se odehrává v malém městečku Banshee v Pensylvánii, je záhadný bývalý zločinec (Antony Starr), který si přisvojí identitu Lucase Hooda, zavražděného šerifa města, aby se skryl před mocným zločineckým bossem Rabbitem (Ben Cross). Hood, který prosazuje svůj vlastní styl spravedlnosti, se pokouší usmířit se svou bývalou milenkou, Rabbitovou dcerou Anastasií (Ivana Miličević), která během Hoodova věznění sama přijala falešnou identitu, vdala se a založila rodinu. Hood se snaží udržet si novou identitu a zároveň se stále věnuje zločinné aktivitě po boku svých parťáků Joba (Hoon Lee) a Sugara (Frankie Faison) a dostává se do konfliktu s místním mafiánem Kaiem Proctorem (Ulrich Thomsen).

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Seznam epizod[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]