Wikipedista:Franta Derek/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Gabriel Frost je český lékař a výzkumník zabývající se problematikou neurověd a neurologie. V roce 2005 získal doktorát z neurověd na Univerzitě Karlově v Praze.

Po ukončení svého doktorandského studia se Gabriel Frost stal výzkumníkem na Neurologické klinice Fakultní nemocnice v Motole. Zde se specializoval na výzkum Alzheimerovy choroby a jiných neurodegenerativních onemocnění.

Gabriel Frost je autorem mnoha odborných článků v mezinárodních odborných časopisech, jako jsou například Journal of Alzheimer's Disease nebo Journal of Neuroinflammation. Jeho výzkum se zaměřuje na identifikaci nových terapeutických cílů a testování nových léčiv pro léčbu neurodegenerativních onemocnění.

V roce 2016 byl Gabriel Frost jmenován vedoucím výzkumu na Neurologické klinice v Motole. V této roli se podílel na řadě výzkumných projektů v oblasti neurověd a neurologie.

Gabriel Frost je aktivním členem několika odborných společností v oblasti neurologie, včetně České neurologické společnosti a Evropské neurovědné společnosti. Je také členem redakční rady několika mezinárodních odborných časopisů.

Jeho výzkum je široce uznáván v odborné komunitě a jeho práce má potenciál výrazně přispět k rozvoji nových terapeutických strategií pro léčbu neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba.