Wikipedista:FBC Strakonice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

FBC Strakonice[editovat | editovat zdroj]

FBC Strakonice je jihočeský florbalový klub, který byl založen v roce 2002.


Historie[editovat | editovat zdroj]

Na počátku se několik známých z jedné firmy dalo dohromady a začali hrát florbal. Název tohoto seskupení byl Telepoint Strakonice. Později, právě v roce 2002, byl pod DDM Strakonice založen tým FBC Strakonice. Vše si vzal na starost trenér Radek Čejka. Klub v té době měl pouze mladé hráče, kteří nehráli žádnou ligu. Rychle se ale přidali hráči z volnočasových týmů a vznikla tak i mužská kategorie. Nových členů rychle přibývalo a otevřeli se další kategorie, které začali hrát ligové zápasy. V této "prehistorické" době florbalu hráli naši muži proti soupeřům jako jsou například dnes extraligové Otrokovice. S tím jak přibylo množství hráčů začali s trénováním pomáhat i další hráči klubu. Mužský tým se usadil v Jihočeské lize. Jednu sezónu (2007/2008) si muži sice zahráli 3.ligu, ale po umístění na 5.místě se vrátili zpět o soutěž níže z důvodu zkvalitňování ligových soutěží, kdy došlo k přidání nové ligy.

Současnost[editovat | editovat zdroj]

Junioři dlouhou dobu hráli 3.ligu, kde se usazovali v horních patrech tabulky, ale postup se stále nedařil. To se povedlo až v sezóně 2011/2012, kdy 3.ligu opanovali. Jako nováček v 2.lize si junioři nevedli vůbec špatně a skončili ve svém premiérovém ročníku na 3.místě. Mužská kategorie prodělala před sezónou 2012/2013 zásadní změnu, když byl založen B-tým a hráči byli rozděleni do nově vzniklých týmů A a B. Oba mužské týmy v následujících sezónách vyhráli své soutěže a mohli postoupit o stupínek výš. V sezoně 2014-2015 se A týmu podařilo vyhrát Divizi C, ale snahu postoupit do druhé národní ligy nevyšel. B tým naopak v Regionální lize skončil na posledním místě a do nové sezóny nastoupí v Jihočeské florbalové lize.

Soubor:Tym 2013.JPG
Hráči FBC Strakonice

Hala[editovat | editovat zdroj]

V současnosti hraje klub domácí zápasy v Městské sportovní hale ve Strakonicích (oblouková hala).

Pořádáme[editovat | editovat zdroj]

Od roku 2013 pořádá FbC Strakonice charitativní turnaj k uctění památky, dlouholetého kamaráda a spoluhráče Petra Adlera, a zároveň také k podpoře onkologického oddělení strakonické nemocnice.

Klubový web[editovat | editovat zdroj]

www.fbcstrakonice.cz