Přeskočit na obsah

Wikipedista:Dagmar.koblasova/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pooja Heghe na předáni cen SIMA

Pooja Heghe[editovat | editovat zdroj]

Pooja Heghe(13. října 1990)je indická herečka a modelka, která se zejména objevila v telugských filmech ale i v několika hindských a tamilských. Ukázala se také v Miss Universe India 2010,[1] kde byla korunována na druhém místě. Poprvé se herecky ukázala v tamilském filmu s názvem Mugamoodi v roce 2012. Ve svém filmu v telungštině se jménem Oka Laila Kosam(2014) se ukázala po boku Nagy Chaitanyi. V roce 2016 se ukázala v hindštině po boku Hrithika Roshana ve filmu Mohenjo Daro. Heghe poté hrála hlavní roli v úspěšných filmech jako je Duvvada Jagannadham (2017), Aravinda Sametha Veera Raghava (2018) a v mnoha dalších.

Je jednou z nejlépe placených hereček v jihoindických filmech. Umístila se na 7. místě v Forbes India nejvlivnějších hvězd na instagramu South Cinema pro rok 2010. Je také zakladatelka neziskové organizace nesoucí název Vše o lásce, která v indii pomáhá lidem , kteří potřebují lékařskou nebo finanční podporu v Indii. .

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodila se a vyrůstala v Mumbai Maharashra v rodině mluvící Tulu. Její rodiče jsou Manjunath a Latha Heghe. Má také staršího bratra jménem Rishabh, který je ortopedický chirurg. Kromě Tulu plynule mluví také kanadsky, anglicky, hindsky a marátsky. Později se také naučila telugsky díky kariéře v telungském filmu. Chodila na MMK College, kde se pravidelně účastnila tanečních a módních přehlídek.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. india news píší o Pooja Heghe a její účasti v Miss Universe