Přeskočit na obsah

Wikipedista:DAN Europe Česko/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

DAN Europe Česko[editovat | editovat zdroj]

DAN Europe Česko: oficiální logo

DAN Europe Česko je součástí sítě DAN (Divers Alert Network), neziskových organizací zaměřených na bezpečné potápění, která spadá pod regionální působiště DAN Europe se sídlem na Maltě (další regiony jsou: DAN Severní Amerika, Japonsko, Asie a Pacifik, jižní Afrika). Organizace DAN Europe působí prakticky ve všech zemích světa a snaží se naplňovat své poslání v oblasti výzkumu a prevence potápěčských nehod i v České republice. Zde má své zastoupení v podobě Národní kanceláře DAN Europe Česko (rozdělení na úrovni států v rámci regionů).


Náplň a cíle DAN Europe Česko[editovat | editovat zdroj]

Výcvik sportovních a rekreačních potápěčů v oblasti prevence potápěčských nehod. Poskytování informací a bezplatné informování potápěčské i nepotápěčské veřejnosti o nejběžnějších příčinách potápěčských nehod. S tím souvisí i informace o vhodném chování při návštěvě cizích zemí nebo při vzniklých nehodách při potápění v zahraničí.

Vzdělání se zaměřuje na případové studie potápěčských nehod a jejich prevence formou zveřejnění a rozebrání konkrétních modelových situací, které vycházejí ze skutečných událostí a zkušeností instruktorů DAN. Dalším nástrojem prevence potápěčských nehod a jejich důsledků, je poskytování péče potápěčům při potápěčských nehodách - formou konzultací (i pokud nejste členy DANu) nebo finanční výpomocí (pokud jste pojištěnými členy).s

Vznik, struktura a činnost Národní kancelář DAN Europe Česko[editovat | editovat zdroj]

Logo Národní kanceláře DAN Europe Česko
Logo Národní kanceláře DAN Europe Česko pro prezentaci na sociálních sítích

Též DAN Česko (DAN Europe Česko, nebo také DAN Europe Česká republika), je oficiální a jedinou národní pobočkou DAN Europe pro Českou republiku. Své oficiální zastoupení pro ČR získala dne 31.8.2004. DAN Česko od té doby vycvičil desítky zkušených potápěčů a poskytovatelů první pomoc. Pravidelně se účastní výstavních soutěží, jako je např. PAF Tachov, různých potápěčských soutěží na úrovni národní i mezinárodní a svou činností spolupracuje i se Svazem českých potápěčů. Dále se podílí na organizaci pravidelných přednášek na téma potápěčské medicíny (hyperbarická medicína) - výzkumy v potápění apod.

Ředitelem Národní kanceláře DAN Europe Česko je MUDr. Pavel Macura. Asistenci ředitele, marketingovou činnost a administrativní podporu pro zákazníky zajišťuje Adam Macura. Sídlo Národní kanceláře DAN Europe Česko je v Hradci Králové K Břízkám 4/7.

Kontakty DAN Europe Česko[editovat | editovat zdroj]

Adam Macura: marketing a asistence Národní kanceláře DAN Europe CZ tel.: +420 773922991 mail: amacura@daneurope.org

MUDr. Pavel Macura: ředitel Národní kancelář a operátor Národní pohotovostní linky - tel.: +420 608 111 799

Oficiální stránky Národní kanceláře pro Českou republiku.

Oficiální stránky DAN Europe