Wikipedista:Cognitocz/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

NATLAND Group je česká investiční skupina, která se zaměřuje na oblast moderních technologií, financí a služeb. Patří mezi rezidenční developery a věnuje se také řešení distressed assets (problémových aktiv). Skupinu NATLAND Group založil a většinově vlastní Tomáš Raška. Dalšími partnery jsou Jana Sečkářová, Karel Týc a David Manych.

NATLAND Group
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaevropská společnost
Datum založení2002
ZakladatelTomáš Raška
SídloPraha, Česká republika
Charakteristika firmy
Oblast činnostiSpráva majetkových účastí
Identifikátory
Oficiální webhttp://www.natlandgroup.cz/

Profil[editovat | editovat zdroj]

NATLAND Group byla založena v roce 2002. Po dobu své existence řešila několik známých příkladů problémových aktiv, čímž vzbudila negativní zájem médií. „Pokud řešíte tento typ projektů, nemůžete počítat s tím, že vás budou mít všichni rádi,“ vysvětluje zakladatel Tomáš Raška.

Současná bilance[editovat | editovat zdroj]

Celková aktiva k 31. 12. 2016 2,038 mld. CZK
Vlastní kapitál k 31. 12. 2016 1,222 mld. CZK
Reálná hodnota majetkových podílů/účastí 847 mil. CZK
Velikost investic 30–100 mil. CZK
Doba investic 3–6 let
Počet aktivních projektů 17

Lidé[editovat | editovat zdroj]

Tomáš Raška[editovat | editovat zdroj]

Zakladatel a majoritní akcionář NATLAND Group. Ve skupině NATLAND Group zodpovídá za realizaci strategie a řízení klíčových projektů napříč segmenty finančních služeb a korporátních investic, zejména v oblasti distressed assets.

Další lidé ve vedení: Karel Týc, Jana Sečkářová, David Manych.

Investiční oblasti[editovat | editovat zdroj]

Investice[editovat | editovat zdroj]

NATLAND Group investuje zejména do majetkových účastí ve středně velkých firmách, obvykle v rané fázi rozvoje, a vyznává hands-on přístup, tedy aktivní a přímé zapojení do řízení jednotlivých majetkových účastí.

Development[editovat | editovat zdroj]

V oblasti rezidenčního developmentu NATLAND Group spolu s partnery realizovala projekty v objemu zhruba 3 miliard korun.

Distressed Assets[editovat | editovat zdroj]

NATLAND Group investuje převážně do firem, které mají problémy. Těžištěm zájmu jsou: řešení sporů mezi akcionáři, vypořádání dědictví nebo rychlá pomoc při financování, která umožní firmám překonat těžké situace.

Známé projekty[editovat | editovat zdroj]

Prague City Golf[editovat | editovat zdroj]

Prague City Golf je inspirovaný linksovými hřišti ve Skotsku a Irsku. Na jeho podobě se podíleli zkušený britský architekt Jeremy Ford, německý golfový profesionál s českými kořeny Alex Čejka a shaper přezdívaný Leonardo da Vinci s bagrem Mick McShane. Na hřišti jsou tzv. spill offs, uměle vytvořené terénní vlny, plochy s červenými písky – sandy wastes i klasické linksové pot bunkers. Disponuje rozsáhlými tréninkovými plochami, jedním z největších driving range v ČR, cvičnou devatenáctou jamkou a největším puttovacím greenem v ČR.

Mind Forge Group[editovat | editovat zdroj]

Mind Forge je technologický hub zaměřený na investice do projektů, které využívají prvky strojového učení, prediktivní analytiky či umělé inteligence. Sídlí v Brně a sdružuje společnosti CleverFarm, CleverMaps, CleverAnalytics, SODAT SW, Cognito.CZ, Colpirio.com, GAUSS Algorithmic. Všechny tyto firmy se věnují problematice práce s daty s využitím prediktivní analytiky, strojového učení, kybernetické bezpečnosti, lokační analýzy a vizualizace.

Společenská odpovědnost[editovat | editovat zdroj]

Společenská odpovědnost a trvalá udržitelnost jsou součástí firemní kultury NATLAND Group.

NATLAND Group je partnerem Divadla v Řeznické nebo Svazu lyžařů ČR, podporuje hlavně Kryštofa Krýzla, jednoho z nejlepších českých lyžařů.

Dále pomáhá těmto organizacím:

Člověk v tísni

Kapka naděje

Fond ohrožených dětí

Nadace Via

OSUDY.cz

DIAKLUB NOVÁ PAKA

Pardubická nemocnice

Nadace Naše dítě

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

http://ceskapozice.lidovky.cz/sef-natlandu-jsem-jako-chirurg-operuji-tezce-ranene-firmy-pmt-/tema.aspx?c=A171215_111047_pozice-tema_houd

http://www.businessinstitut.cz/rozhovor-s-tomasem-raskou

http://nazory.e15.cz/rozhovory/tomas-raska-muzeme-investovat-dalsi-miliardu-korun-717421

https://echo24.cz/a/iJr2j/natland-group-a-drfg-spojuji-sily-k-vetsim-projektum-a-rychlejsimu-rustu

https://www.euro.cz/byznys/natland-group-bude-hlavnim-partnerem-beneficniho-koncertu-kapky-nadeje-860766#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink