Přeskočit na obsah

Wikipedista:Cadillac~cswiki

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Zdeněk Novák,

bydlím v menší obci v okrese Hodonín.Mám 16 let.Má přezdívka je Cadillac,podle mého oblíbeného auta značky Cadillac.Sice mám nejoblíbenější značku auta Maybach,ale Cadillac podle mě je lepší přezdívka.Do wikipedie píši články geografie,kde většinou shrnuji zeměpisné poznatky a další údaje jako jsou např. Geografie v číslech.

Píši tyto články proto,že mě tento přírodní obor baví a je to můj koníček.Zároveň mým koníčkem jsou automobily.Jak jsem se už tady zmiňoval,že má nejoblíbenější značka je Maybach,ale mám také i další auta,které se mi líbí,např. Mercedes-Benz,Audi,BMW,Maserati,Bentley,Ferrari,Lamborghini,Lexus,Rolls-Royce,atd.

Jak už jsem se tady také zmiňoval,že se zajímám o Geografii.Myslím tak především Fyzickou geografii.Zajímají mě vědy: Geomorfologie,Seismologie,Vulkanologie,Oceánografie,atd.Ale neříkám,že mám rád jenom to.Zajímá mě také kartografie či-li mapy.Čtením z map se učím poznávat různá města,státy,přírodní útvary,atd.Zajímám se o sopky z hlediska jejich názvu,nadmořské výšky,erupci a především kde se nachází.Tato věda mě baví už několik let.

Nejoblíbenější předmět jsem měl na základní škole samozřejmě Zeměpis.To jsem se ani nemusel učit.Jde mi to rychle do hlavy.Předmět,který mi šel na základní škole do hlavy je také Přírodopis.V Přírodopise mě baví věda Mineralogie zkoumající nerosty a také jejich původ a dále je spousta dalších věd,které mě baví z této oblasti jako je např. Geologie (věda o Zemi).Baví mě především přírodní vědy.

Dále mě osobně baví také Fyzika.Je také směr ve fyzice,který mě příliš nebaví (např. příklady).Z Fyziky mám dobré známky.Fyzika mě baví i na střední škole.Dále mě baví na střední škole také mimojiné Ekologie (je to věda z Přírodopisu.).Docela mě zajímá také chemie.Prostě přírodní vědy.

U Fyzické geografie mě zajímá také vznik toho určitého pohoří či hor.Zajímá mě také vznik naší planety Země.Jak to bylo před 200 či 100 miliony lety,atd.

Zajímá mě také docela historie.Historii myslím především české dějiny (např. Kosmova kronika - 1045-1125).Pak mě baví z českých dějin rod Lucemburků na českém trůnu.Můj oblíbený český panovník je král Karel IV.Četl jsem i jeho životopis (vita Caroli).Prostě mě baví toto období 14. stol. českého státu.Baví mě,jak co v historii bylo,ale nebaví mě historie politiky.To nemusím.Baví mě také historie Francie,především za doby vlády krále Ludvíka XIV.

Můj nejoblíbenější stát je Francie.Jsem obdivovatel hlavního města Paříže a její luxusní metropole Versailles.Zajímám se především Versaillským palácem.Líbí se mi jeho interiér.Např. velké pozlacené plochy se zlatými ornamenty a bohatá výbava.Líbí se mi také Versaillské zahrady.Dále pak zámeček Malý Trianon a Velký Trianon.Pak se mi ještě zalíbilo divadlo v paláci.Udivil mě největší sál v paláci a to Zrcadlová galerie.Líbí se mi to zdobení (pozlacení),malby,zrcadla,sochy,atd.Je to můj životní sen navštívit Paříž a zároveň Versailles.

Pak mě baví docela český jazyk.Na pravopis si dávám pozor a vyhýbám se diakritických chyb.Nelíbí se mi,když někdo píše s gramatickými chybami.Snažím se mluvit spisovně.Baví mě také cizí jazyk.Učím se anglický jazyk.Angličtina mě jde.Chtěl bych jsem se naučit také francouzštinu,ale to ještě nějakou dobu potrvá,protože jak se zjistil,že francouzský jazyk je těžký.Mám raději vzdělanější lidi nežli hloupých.

Líbí se mi historické památky či-li zámky,paláce,atd.V České republice se mi nejvíce líbí zámek Hluboká nad Vltavou.Tento zámek se mi líbí jak jeho exteriér,tak jeho interiér.V zahraničí,jak jsem už vzpomínal,se mi líbí Versaillský palác.

Zajímám se také o přehrady,jezera,řeky.Moje oblíbená přehrada je Orlík a Lipno,protože jsou v krásné krajině.V České republice se mi také moc líbí přehrada Šance nacházející v Moravskoslezských Beskydech.Ta leží také v hezké krajině.Na Slovensku se mi líbí přehrada Orava.Je to krásná rekreační oblast.V zahraničí se mi hodně líbí Niagarské vodopády na hranicích USA a Kanady.Dále pak ty jezera v USA a Kanadě.Zalíbilo se mi tichomoří - Francouzská Polynésie,např. ostrov Bora Bora.

Poctivě se učím každý den.Dělám si pravidelně,když máme domácí úkoly,pokud je umím.Na každou písemku,prověrku či test jsem dokonale připraven.To platí především,když to ovšem umím.To vždy není,ale je to většinou.Pak to pro mě ta nějaká určitá písemka není problém.Školu beru vážně a snažím se,abych jsem se dostal do dalších následujících ročníků.Učil jsem se i na základní škole.Ovšem,když to byla potřeba.Jak jsem už tady vzpomínal,že do Zeměpisu jsem se nemusel ani učit.Většinou jsem to sám věděl a mnohem víc.Český jazyk mě na základní škole šel dobře také na střední dobře.

Doma studuji z encyklopedií,z učebnice a z dalších knih,které mám doma.Jak už jsem tady vzpomínal,že studuji (je to také můj oblíbený koníček) převážně geografii.Vzdělávám se v tomto oboru přírodních věd.Trochu mě baví také přírodní filozofie.Studuji Fyzickou geografii,např. obory: Kontinentální drift,oblast Subdukce,eroze,ostrovy,sopky,jezera,přehrady,atd.Tento obor mě už baví několik let.

Pak mě také baví Botanika.Sám vlastním tlustou encyklopedii ´´Naše květiny´´,kde najdeme asi 700 květin z různých čeledí.Namaloval jsem z knížky celkem 250 vybraných květin.Malovat květiny mě baví.Obrázky se mi povedly.Jeden čas jsem to velice rád maloval.Studuji mimochodem také,kde se ty květiny vyskytují,zda jsou byliny nebo jedovaté byliny,apod. a také latinské názvy.

Baví mě všechno,co se točí kolem přírody.Jak jste už určitě poznali z toho mého výkladu,že rád maluji.Namaloval jsem už také spoustu hmyzu,ptáků,savců,motýlů,můr,atd.Takovýchto obrázků jsem už namaloval snad přes 500 nebo možná i více.

Maluji také i automobily.Maluji auta jak skutečná,tak vymyšlená.Namaloval jsem už rovných 200 automobilů.V počtu namalovaných automobilů jsem zahrnul i automobily vymyšlené čili navrhnuté podle své vlastní fantazie a automobily skutečné.Naučil jsem se auta malovat i zpaměti.V současnosti maluji automobily vymyšlené a zpaměti.Málo kdy podle vzoru.Pouze v nějakém případě maluji v současnosti auta podle vzoru.Navrhl jsem už spoustu automobilů.Jejich počet je snad 30.Nemám to přesněji spočítané.K vymyšleným modelům přidávám vlatní vymyšlené technické parametry toho určitého namalovaného modelu.Mám už i vymyšlenou svou vlastní automobilovou značku.Pojmenoval jsem ji First.Z anglického slova první.Značka obsahuje celkem 20 modelů.Maloval jsem je pouze tužkou.Opět ke každému modelu jsem vymyslel a napsal technické parametry a výbavu.Napsal jsem dokonce celý sešit o této vymyšlené značce First.

Doma vlastním spoustu sběratelských modelů ve velikostech 1:43 a 1:18.Sbírám modely,protože mě auta baví.Mám kolem 30-ti modelů.Sbírám je i nadále.Jeden z mých modelů je Maybach 62 1:18.Je to můj nejlepší a nejoblíbenější model automobilu.

Zajímají mě také mobilní telefony.Má nejoblíbenější značka mobilů je Nokia.Líbí se mi mobil Siemens U15.Líbí se mi mobily,které mají dobré funkce a dají se snadněji ovládat.Více se mi líbí mobily,které mají barevný displej,mají POLY vyzvánění a mají přehrávač MP3.Prostě se mi líbí lepší mobily.Já osobně mám mobil Nokia 6230i.

Jednak píši do wikipedie.Jsem wikipedista.Napsal jsem už do této encyklopedie několik článků.

Pak dělám také IQ testy na portálu www.testpark.cz.Tam jsem vytvořil více než 15 testů.Především IQ testy oboru Zeměpis,ale také jeden test z oboru Chemie (Kvantová čísla) a jeden IQ test,který portál zařazuje do ostatních testů (Cadillac).Mé nejnavštěvovanější testy na www.testpark.cz jsou Města Evropy a ještě více navštěvovanější je test Poloostrovy.