Wikipedista:Brumbi96/Ken Akamatsu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

[1] Ken Akamatsu(5. července 1968 Higashikurume,Tokyo) je japonský mangaka z Tokya.Po úspěchu s AI Love You v letech 1994-1997 napsal od roku 1998 do roku 2001 Love Hina.Jeho nejdelší práce byla dosud Negima! Magister Negi Magi v letech 2003 až 2012. Jeho současný seriál UQ Holder! , je pokračováním Negimy. Akamatsu je také tvůrcem webové stránky společnosti J-Comi , což je bezplatný digitální distributor vyřazené mangy.

Ken Akamtsu na Expu v Japonsku

Život[editovat | editovat zdroj]

V dospívání se Akamatsu ucházel a zajímal o filmovou studii (spekuluje se, že právě tam dostal nápad na Love Hina ). Nakonec se stal známým ,až jako ilustrátor na Comiketu (komická konference, která se konala dvakrát ročně v Japonsku). Jako svou přezdívku používal jméno pera Awa Mizuno ( 水 野 亜 和 Mizuno Awa ) . Akamatsu, když byl ještě na vysoké škole (studoval kurzy japonské literatury na univerzitě Chuo ), dvakrát vyhrával cenu Weekly Shōnen Magazine . Brzy poté, co absolvoval univerzitu , získala jeho Hito Natsu no Kids Game ocenění na 50. ročník Shooken Magazine Rookie Award.[2] Po velkém hitu s AI Love You , nakonec získal velký úspěch s mangou, Love Hina . Série se objevil v Weekly Shōnen Magazine a byla vydaná v jedenácti svazcích (čtrnácti svazcích celkem), kterých se prodalo přes 6 milionů kopií v Japonsku a získal Kodansha Manga Award za shōnen v roce 2001. Akamatsu přidal do svého příběhu prvky jeho vlastních životních zkušeností a říkalo se, že v manze vyvolával jedinečný pocit zvláště pro západní čtenáře, jejichž nedostatek znalosti o japonské kultuře tento účinek umocnil. Série, byla publikovaná v Americe v roce 2002, a byla obzvláště dobře přijata i v mnoha zámořských zemích. Dokonce byl Akamatsu překvapen, že i cizí čtenáři vnímala Love Hina jako "roztomilou" a podle svých představ. Akamatsu se dokonce objevuje jako jedna z postav v Love Hina , a to konkrétně v epizodě 14, a vánočním a jarním speciálu.

Oženil se s "Kanon" Akamatsu, která byla předtím zpěvačka / idol. Jeho série, Negima! Magister Negi Magi ,je i jeho nejdéle běžící mangou s 355 kapitolami a podobně jako u Love Hina bylo vytvořeno také anime. Druhé nezávislé vyprávění Negimy bylo nazýváno Negima !? . První adaptace anime byla vyrobena společností Xebec a druhá retelling byla produkována společností Shaft . Shaft také produkuje všechny OVAs pro magickou učitelku Negima! a nakonec vyrobil nový Negima! OVA, Negima! Magister Negi Magi ~ Shiroki Tsubasa Ala Alba ~, a novější série OVAs, Maho Sensei Negima! Mo Hitotsu no Sekai ~ Another World ~ .

Spolu s prací na manga Negima , u které pomáhal i s živým představením Negima! série.[3] Nemá žádný denní plán pro svou manga práci; místo toho pracuje na jedné stránce , dokud není dokončena celá kapitola. Když byl mladší, mohl kreslit každý týden jednu kapitolu, ale dnes většinou kreslí 18 stran za každých 9 dní. Má tedy čas na týdenní přestávku ve čtyřtýdenních intervalech, přičemž zachovává svůj týdenní plán publikování.

V listopadu 2010, oznámil, že spustí bezplatnou stránku J-Comi , kde si můžete stáhnout mangu , která se už netiskne , a také oznámil, že všech 14 svazků Love Hina bude jako první na stránce ke stažení. Služba je zcela zdarma a bez jakýchkoli časových omezení či provizí, autoři jejichž dlíla tam jsou dostávají platbu na základě reklam na webu. Komiksy jsou ke stažení ve formátu PDF bez jakéhokoliv typu DRM .Akamatsu očekává také, že ostatní manga umělci využijí této služby.

podpis

Díla[editovat | editovat zdroj]

Manga[editovat | editovat zdroj]

Anime[editovat | editovat zdroj]

externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

https://twitter.com/KenAkamatsu

https://www.facebook.com/Akamatsu.Ken

reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Wiedemann,Julius (2016). 100 Manga artists str.30-35 ,TASCHEN
  2. AI Love Network [online]. [cit. 2011-09-20]. Dostupné online. 
  3. Negima! Live-Action Confirmed by Creator Ken Akamatsu [online]. [cit. 2008-01-14]. Dostupné online.