Přeskočit na obsah

Wikipedista:Baltimor

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

David Oulehla (*26.9.1983,Jihlava).

Je mladý talentovaný trenér a bývalý hráč. Jako hráč působil na regionální úrovni. Trenérskou kariéru započal již v 17 letech a postupně prošel všechny mládežnické kategorie. Stal se jako jeden z nejmladších trenérů držitelem nejvyšší trenérské licence UEFA-PRO. Velkou část kariéry strávil ve FC Vysočina Jihlava. Od sezóny 2014/2015 přijal opakovanou nabídku FK BAUMIT Jablonec a stal se šéftrenérem SCM a trenérem U19.

Trenérská kariéra:

SK Buwol-Metal Luka n.Jihlavou (regionální úroveň)

Vedl zde mládežnické týmy a udělal zde své první trenérské kroky.

FC Vysočina Jihlava:

Jako hlavní trenér si zde vydobil velmi dobré renomé. Podařilo se mu se svým týmem zachránit dorost U18 ve druhé dorostenecké lize, kdy po podzimní části byl tým na posledním místě tabulky. Po zimní přípravě a výborných výsledcích skončil tým na třetím místě v jarní časti a v pohodě se zachránil.

Jako trenér pomohl klubu zachránit ročník 1993 v dorostenecké lize, když převzali s kolegou Broňou Bruzlem rozložený tým pár kol před koncem. Mužstvo zachránili dvě kola před koncem výhrou v Teplicích. Následný rok zachránili nejslabší ročnik 1994 v dorostenecké lize po velmi těžkých bojích v soutěži. Následný rok po špatném vstupu do ligy, nakonec uhráli nejlepší výsledek v historii dorostenecké ligy v Jihlavě. Vedl zde řadu hráčů, kteří se postupně prosadili do vrcholového fotbalu. Hráči jako Kryštůfek,Masopust,Kliment,Duba,Kučera J.

FK BAUMIT Jablonec:

V sezóně 2014/2015 přijal opakovanou nabídku ambiciózního Jablonce. Kde se stal šéftrenérem SCM a trenérem U19.