Přeskočit na obsah

Wikipedista:Amiskovsky/Lawrence (kapela)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lawrence
Základní informace
Žánry
Aktivní roky2013 - současnost
Současní členové
Clyde Lawrence - klávesy, lead vocals

Gracie Lawrence - lead vocals, tamburína Sam Askin - bicí, perkusy Sumner Becker - altový saxofon, shaker Jordan Cohen - tenorový saxofon, backing vocals Michael Karsh - baskytara, backing vocals Jonny Koh - kytara, backing vocals

Marc Langer - trumpeta, bonga

Lawrence je americká pop-soulová kapela založená sourozenci Clydem a Gracie Lawrence. Dnes osmičlená skupina vydala čtyři studiová alba a několik živých a akustických alb.


Jejich čtvrté studiové album Family Business vyšlo v 21. června 2024. Jeho vydání doprovázelo vyhlášení dosud největšího turné v historii kapely po Evropě v létě 2024 a napříč Severní Amerikou na podzim 2024.


Společnost Microsoft použila ve své reklamě jejich single "Don't Lose Sight", což vedlo k jeho umístění top 20 v USA Shazam Pop Charts a Top 40 v US Pop Radio Charts. Kapela následně vystoupila v televizním pořadu The Late Show with Stephen Colbert a Jimmy Kimmel Live.

V roce 2023 dělali předskokana na celém turné kapely Jonas Brothers a v květnu 2024 předskakovali kapele The Rolling Stones na jejich vystoupení na MetLife Stadium. Dále dělali předskokana na koncertech Jona Belliona, kapely Lake Street Dive nebo Vulfpeck a Jacoba Colliera. Vystoupili na několika hudebních festivalech včetně Coachelly, Bonnaroo a Outside Lands.

Založení kapely[editovat | editovat zdroj]

Sourozenci Clyde a Gracie Lawrence spolu tvoří hudbu již od dětsví. Jejich otec, Marc Lawrence, je filmař, scénárista a režisér. Nejvíce ho proslavili filmy jako Miss Congeniality nebo Music and Lyrics. Jejich mladší bratr Linus byl součástí písně "Come On, Brother" z alba Breakfast a objevil se i v mnohých videích kapely.

Clyde je zpěvák, pianista a skladatel. S psaním hudby začal brzy poté, co začal hrát na piano, ve věku 4 let. V kapele hraje i na kytaru, varhany a klávesy. V roce 2011 odmaturoval na škole Dalton School a roku 2015 získal bakalářský titul na Brownově Univerzitě.


[[Kategorie:Hudební skupiny založené v roce 2013]] [[Kategorie:Absolventi Brownovy univerzity]]