Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Workshop/září 2018

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Toto je stránka, kde se koordinoval fotografický workshop ze září 2018. Už ji prosím neměňte.

Třináctý fotoworkshop proběhne 14. – 16. září 2018 v Novém Městě na Moravě. Může se jej zúčastnit 11–12 wikipedistů včetně garanta. Z grantu spolku Wikimedia ČR bude účastníkům hrazeno ubytování se snídaní a jízdné hromadnou dopravou nebo (po předchozí dohodě!) autem.

Stejně jako u několika posledních fotoworkshopů budete program z větší části tvořit vy – účastníci. Je proto třeba, abyste na podstránku Program psali svoje návrhy na jednotlivé body programu a připisovali se k již uvedeným. Nebude-li aspoň z větší části naplněný program a nebude-li o něj zájem, nebude samozřejmě fotoworkshop :-(

  • Fotoworkshop se uskuteční, pokud se závazně přihlásí aspoň 7 zájemců.

Místo konání[editovat | editovat zdroj]

Workshop se bude konat v Hotelu panský dům na náměstí v Novém Městě na Moravě (souřadnice 49,5610N, 16,0746E, mapa). Ubytování bude v dvou až třílůžkových pokojích s příslušenstvím. K dispozici budeme mít salónek v přízemí a vysokorychlostní WiFi. Podrobnější údaje dostanou účastníci emailem po závazných přihláškách.

Předběžný program[editovat | editovat zdroj]

Podle zkušeností z minula i z německých fotoworkshopů budou program navrhovat a návrhy hodnotit z větší části sami účastníci. Vyzýváme proto zájemce: pište už teď na stránku programu návrhy, co byste chtěli během fotoworkshopu dělat (v čem se chcete zlepšit apod.) a připisujte se k tématům, která vás zajímají. Program vybereme a případně doplníme hlavně podle počtu zájemců. Návrhy a hodnocení jednotlivých bodů programu piště kdykoliv. Program bude upřesněn první den večer – především podle počasí, počtu účastníků a aut.

Začátek akce: Pátek 14. září, po večeři, asi 19:30 (seznámení se, upřesnění programu na další dny, představení předem dodaných fotek a jejich vzájemné posouzení)

Konce akce: Neděle 16. září, asi 15 hod. (upřesnění termínu pro dodání fotek z fotoworkshopu, probrání připomínek k tomuto FWS a náměty pro příští + malá rezerva)

Účastníci a přihlášky[editovat | editovat zdroj]

Workshop je určen jak pro ty, kteří už pro Wikipedii fotografují, tak pro ty, kteří chtějí fotit v blízké budoucnosti. Mohou se jej zúčastnit jak zkušenější uživatelé, tak i méně zkušení (určité zkušenosti s fotografováním se však předpokládají – nebudeme moci vysvětlovat úplné základy). Podmínkou je zájem o fotografování pro Wikipedii a další projekty Wikimedia i po fotoworkshopu: u účastníků minulých fotoworkshopů je tedy třeba, aby v poslední době pro Wikipedii fotografovali.

Podmínky závazných přihlášek[editovat | editovat zdroj]

Zájemci o účast se závazně přihlašují na této stránce do pondělí 3. září – vyplněním tabulky níže. Podmínkou přijetí přihlášky je zaslání vratné zálohy (viz níže) do 6. září.

Přihlášky[editovat | editovat zdroj]

Když se přihlásíte, nezapomeňte zapsat zapsat svůj zájem o navržená témata nebo přidat další!

Var. symbol Uživ. jméno Začátečník
/(mírně) pokročilý
Datum příjezdu
(přibližná hodina)
Místo odjezdu* Nabízím/poptávám
spolujízdu autem
Záloha zaplacena
(zapisuje garant)
Poznámka
Packa pokročilý ~ 19 Praha nabízím z Prahy asi v 16 h. neplatí garant
Spock lektor ~ 19 Brno nabízím z Brna neplatí lektor
5901 T.Bednarz mírně pokročilý autem se Spockem Orlová poptávám z Brna 13.8. jestli by šlo, půjčit chromebook vyřešeno, netřeba
5902 Juandev mírně pokročilý po 21.00 Praha nabízím z Prahy, mezi 18-19 21.8.
5903 Art Jarka mírně pokročilá Praha 21.8.
5904 Anaj7 začátečník 18:30 České Budějovice 23.8.
5905 Aktron pokročilý domluveno s Juanem z Prahy a do Prahy Praha 20.8. 1 2 3 4
5906 KKDAII začátečník Praha domluveno s Juanem do Prahy, do Nového Města po vl. ose. 20.8.
5907 Ralf Roleček (diskuse) pokročilý Berlin 31.8.
5908 Pastorius mírně pokročilý cca 20:30 Beroun zpět mohu někoho vzít do Prahy na Zličín 27.8. fotky
5909 Frettie pokročilý teoreticky do večera Praha jedu z Prahy autem, klidně někoho můžu vzít, taky někdy večer, následně po akci pokračuju dál na jih, jede se mnou JKlamo 29.8.
5910 Jklamo rádoby pokročilý večer Praha nabízím z Prahy, večer 6.9.
  • Při nejasnostech určí pořadí přihlášek garant. Posuzoval by se především celkový přínos zájemce pro projekty Wikimedia.
  • Aspoň přibližné místo odjezdu potřebujeme pro odhad propláceného cestovného, příp. spolujízdu autem.
  • Pokud bude plno, pište se samozřejmě i jako náhradníci.

Záloha[editovat | editovat zdroj]

  • Zájemci zašlou na účet Wikimedia ČR po přihlášení zálohu 500,- Kč; členové Wikimedia ČR 250,- Kč. Tato záloha bude účastníkům vrácena po dodání fotek z workshopu.
  • Bankovní údaje pro platbu:
    • číslo účtu 2600138934/2010 u Fio banky
    • variabilní symbol: uveďte číslo ze sloupce var. symbol v tabulce (konstantní a specifický symbol podle možnosti nevyplňujte)
    • zpráva pro příjemce: něco rozumného, např. "záloha workshop"
  • platby ze zahraničí plaťte na jiný účet: 20 €, IBAN: CZ6820100000002500098496, BIC: FIOBCZPP
  • Záloha musí na účet dojít do 7 dnů od závazné přihlášky (nedojde-li do této doby, dostávají přednost později přihlášení, od nichž už záloha přišla); nejpozději však 6. září.
  • Záloha se nevrací při neúčasti na workshopu nebo pokud se zájemce odhlásí méně než 7 dní před jeho začátkem. V případě neúčasti z důvodů pracovní neschopnosti přihlášeného se vrací polovina zálohy. Při neúčasti ze závažnějších důvodů (hospitalizace zájemce nebo člena rodiny) se vrací plná záloha. Důvod vrácení zálohy je nutné doložit.
  • Zajistí-li odhlášený za sebe odpovídajícího náhradníka, je možné se včas před zahájením workshopu domluvit s garantem na převedení zálohy.

Další podmínky[editovat | editovat zdroj]

  • Každý účastník si vezme svůj fotoaparát a příslušenství, které má, a když budou v programu i ukázky práce na počítači, pak i notebook (pokud výjimečně nemůže, dovezeme aspoň jeden fotoaparát a dva chromebooky ze zdrojů Wikimedia ČR: napíše požadavek do přihlášky)
  • Pořadatel workshopu – Wikimedia ČR – má právo odmítnout přihlášku zájemců, kteří v poslední době editují na projektech Wikimedia jen minimálně a nejsou pořadatelům známi jinak – např. z wikisrazů (tento bod, který by byl použit jen ve výjimečných případech, je úmyslně formulován vágně proto, aby bylo možné v krátkém čase vyřešit podezřelé přihlášky; vyškrtnutí účastníků by prováděl garant pouze po souhlasu koordinátora Jakuba Holzera).

Doprava[editovat | editovat zdroj]

Dopravu dohodneme podle konkrétních přihlášek tak, aby byla auta efektivně využita. Každý může samozřejmě přijet i veřejnou dopravou.

Další informace[editovat | editovat zdroj]

  • Účastníci aspoň dva dny předem pošlou 2–3 povedené fotografie z poslední doby (tedy asi od konce roku 2017) podle možnosti z práce pro Wikipedii, a připraví si stručnou (klidně i jen jednu větu) informaci o tom, co v minulém období pro wiki fotili a případně jaké s tím měli problémy. Posílejte na adresu: na adresu pavel.hrdlicka@wikimedia.cz.
    Fotky předem chceme po zkušenostech z minula, kdy jejich nahrávání do notebooku na místě trvalo asi hodinu.
  • Stejně jako na minulém fotoworkshopu už nebudeme vyžadovat "domácí úkol"; pouze budeme chtít, aby účastníci do určitého termínu nahráli na wiki všechny fotky, které během akce udělali.
  • Fotoworkshop organizuje spolek Wikimedia ČR. Garantem je Packa, lektorem opět Spock Lone Wolf, koordinátorem manažer pro mutlimedia Wikimedia ČR Jakub Holzer. Fotoworkshop je financován v rámci tiketu 1535.