Ringo (sport): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
upřesnění a oprava chyb
Řádek 1: Řádek 1:
{{neověřeno}}
{{neověřeno}}


'''Ringo''' je sport, který se hraje podobně jako [[volejbal]] či [[přehazovaná]], ale s kroužkem, který je gumový a má asi 165 gramů. Vynalezl ho Polák Włodzimierz Strzyżewski a demonstroval ho roku [[1968]] na tehdejších [[Letní olympijské hry 1968|letních olympijských hrách]]. Ringo se hraje hlavně v [[Polsko|Polsku]]{{Doplňte zdroj}}. Gumový disk je dutý a uprostřed má díru, za kterou ho hráči chytají. Kroužek se smí chytat pouze jednou rukou. Ringo se hraje pomocí sítě, gumový kroužek se přehazuje přes síť.
'''Ringo''' je sport, který se hraje podobně jako [[volejbal]] či [[přehazovaná]], ale s kroužkem, který je gumový a má asi 165 gramů. Vynalezl ho Polák Włodzimierz Strzyżewski a demonstroval ho roku [[1968]] na tehdejších [[Letní olympijské hry 1968|letních olympijských hrách]]. Ringo se hraje hlavně v [[Polsko|Polsku]]{{Doplňte zdroj}}, částečně rozšířen je i v Česku. Kroužek se smí chytat pouze jednou rukou, nesmí se s ním chodit ani nahrávat. Hraje se na přenosném (či normálním) volejbalovém hřišti. Soutěžní kategorie jsou jednotlivci, dvojice a smíšené trojice; jednotlivci hrají jedním kroužkem, dvojice a trojice dvěma současně.

{{Pahýl}}
{{Pahýl}}



Verze z 24. 7. 2014, 08:14

Ringo je sport, který se hraje podobně jako volejbal či přehazovaná, ale s kroužkem, který je gumový a má asi 165 gramů. Vynalezl ho Polák Włodzimierz Strzyżewski a demonstroval ho roku 1968 na tehdejších letních olympijských hrách. Ringo se hraje hlavně v Polsku[zdroj?], částečně rozšířen je i v Česku. Kroužek se smí chytat pouze jednou rukou, nesmí se s ním chodit ani nahrávat. Hraje se na přenosném (či normálním) volejbalovém hřišti. Soutěžní kategorie jsou jednotlivci, dvojice a smíšené trojice; jednotlivci hrají jedním kroužkem, dvojice a trojice dvěma současně.