Angel (seriál): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: id:Angel (serial)
Řádek 50: Řádek 50:
[[he:אנג'ל (סדרה)]]
[[he:אנג'ל (סדרה)]]
[[hu:Angel]]
[[hu:Angel]]
[[id:Angel (serial)]]
[[it:Angel (serie televisiva)]]
[[it:Angel (serie televisiva)]]
[[ja:エンジェル (テレビドラマ)]]
[[ja:エンジェル (テレビドラマ)]]

Verze z 11. 8. 2010, 03:43

Další významy jsou uvedeny na stránce Angel (seriál) (rozcestník).

Šablona:Infobox seriál Angel je americký televizní seriál, který je spinoffem seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Atmosféra seriálu je temnější a podle Nielsen Ratings je to seriál pro dospělé.[1]

Seriál byl vytvořen stejným člověkem, jako Buffy. Napsal jej Joss Whedon spolu s Davidem Greenwaltem a první vysílání seriálu bylo 5. října 1999.

Seriál vykresluje utrpení Angela, upíra s lidskou duši, jež mu byla navrácena cikány jako trest za vraždu jednoho z jejich rodu. Po víc než stu letech vřaždění a mučení nevinných lidí, Angelova lidská duše jej svírá pocity viny a výčitkami svědomí. Během prvních čtyř sérií seriálu pracuje Angel jako soukromý detektiv ve fiktivně upraveném Los Angeles, kde on a jeho spolupracovníci pracují na pomoci bezmocným a na obnovování víry a na zachraňovaní duší, které sešly z cesty. Mimo jiné samozřejmě bojují s démony nebo démonicky napadenými lidmi, převažně zastoupenými právnickou firmou Wolfram & Hart. Angel také musí bojovat se svou vlastní upírskou podstatou.

Reference

  1. Topping, Keith, Hollywood Vampire, (3rd edition, includes Season 4) Virgin Books (2004), page 360: "During [November-December 2002]., Angel was getting slightly higher ratings than Buffy, aided by a new Sunday-slot and the popular series [[Čarodějky (seriál)|]] as its lead-in show." Also see Wahoske, Matthew J., "Nielsen Ratings For Buffy The Vampire Slayer, Angel, And Firefly", Insightbb.com (2004)


Vysílání v České republice

Dne 1. dubna začalo vysílání na Primě Cool. Po odvysílání páté série Angela uvádějí na Prima Cool příbuzný seriál Buffy.

Šablona:Pahýl - film