Soubor:33.Jan Maňák v rozhovoru s panem Slavatou Kovárna pro radost Kytín - Kováři v Litni 6.. 8. 2014.JPG

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(5 184 × 3 456 pixelů, velikost souboru: 5,42 MB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
Čeština: RNDr. Jan Maňák – fotograf na chráněném pracovním místě.

Atelier Svatopluk, o.p.s. v Litni vytvořil s podporou Úřadu práce ČR, krajská pobočka v Příbrami, kontaktní pracoviště v Berouně chráněné pracovní místo „Fotograf a pracovník pro tvorbu turistických tras a produktů“. Na tomto místě je již rok zařazen RNDr. Jan Maňák, dlouholetý pracovník Českého hydrometeorologického ústavu a programátor, který po vážném úrazu hlavy při autonehodě ztratil podstatnou část svých znalostí a schopností. Ve spolupráci s jeho lékaři na Klinice rehabilitačního lékařství 1. LF UK v Praze a odborníky z katedry telekomunikační techniky ČVUT v Praze, Fakulty elektrotechnické byl pro něj zpracován tréninkový program pro uvedenou profesi. Může tak i s vážným trvalým postižením a s pracovní podporou využívat svůj znalostní potenciál – především dokonalou schopnost orientace v terénu, mobilitu, zkušenost skutečně skalní turisty a cykloturisty. K tomu přispívá jeho pracovitost a obrovská chuť aspoň zčásti obnovit své znalosti a dovednosti. Honza Maňák se na chráněném pracovním místě zaměřil v prvním roce práce především na zpracování fotografické dokumentace Litně, její nové naučné stezky a dalších významných lokalit Berounska a Karlštejnska. Ale i Prahy a Středočeského kraje. Protože Berounsko má řadu botanických a dendrologických pozoruhodností, chráněných území a památných stromů zaměřil se právě na květenu a stromy. Honza Maňák bude v dalším období kromě zpracovávání fotografické dokumentace, tras a prezentací Berounska, Karlštejnska a Litně průběžně pořizovat fotografickou dokumentaci rostlin a stromů. I zde se samozřejmě zaměří na květenu a stromy Berounska a speciálně Litně a její nové naučné stezky. V rámci své speciální rekvalifikace bude využívat botanické a dendrologické atlasy a tím bude též trénovat svou paměť. Objekty budou dokumentovány jednak ve významných lokalitách (např.významné pražské parky, zahrady, chráněné lokality Berounska a Středočeského kraje), jednak v různých ročních obdobích. Podobně dokumentuje i města a obce zejména Středočeského kraje, památky a turistické trasy. Od letošního roku se začal výrazně zaměřovat na publikaci svých snímků na wikipedii a v databázi https://commons.wikimedia.org. S pracovní podporou může výrazně přispět k obohacení článků Wikipedie svými původními a aktuálními snímky. S jeho prací se může každý seznámit na http://jan-manak.zonerama.com a http://honzamanak.rajce.idnes.cz .

Areál – Atelier Svatopluk, o.p.s. – Beroun - Berounsko - botanika – cykloturistika - dendrologie – festival - fotografie – chráněná pracovní místo - Karlštejnsko – kovářství - kultura - Liteň – naučná stezka – osoby se zdravotním postižením – památky – sport - školy – technické památky – turistika – výlety – Úřad práce ČR – ubytování - vzdělávání
Datum
Zdroj Vlastní dílo
Autor Elektracentrum

Licence

Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následující licence:
w:cs:Creative Commons
uveďte autora zachovejte licenci
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
  • zachovejte licenci – Pokud tento materiál jakkoliv upravíte, přepracujete nebo použijete ve svém díle, musíte své příspěvky šířit pod stejnou nebo slučitelnou licencí jako originál.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

421168c2c98710ad72bfac59602a084b94e7ab80

5 687 809 bajt

3 456 pixel

5 184 pixel

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná23. 10. 2014, 17:23Náhled verze z 23. 10. 2014, 17:235 184 × 3 456 (5,42 MB)ElektracentrumUser created page with UploadWizard

Tento soubor používá následující stránka:

Metadata