Přeskočit na obsah

MOK&COO

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MOK je značka přístrojů určených k ohřevu zahřívaných tabákových výrobků různých typů a od různých výrobců, primárně je však určena pro zahřívané tabákové náplně sesterské značky COO. Značky MOK a COO vstoupily na český trh na počátku roku 2020 a jejich distributorem v České republice je od počátku společnost Champion International Czech Incorporated, s. r. o., vlastněná společností Champion International Development Limited registrovanou v Hongkongu[1].

Zahřívané tabákové náplně COO dodává firma China Tobacco Hubei Industrial Co. Ltd. se sídlem ve Wuhanu v Čínské lidové republice a jejich distribuci provádí výše uvedená firma Champion International Czech Incorporated, s. r. o. Před zákazem příchutí zahřívaných tabákových výrobků 23. října 2023, kdy ČR aplikovala příslušnou direktivu EU, firma na trh dodávala kromě dvou tabákových příchutí také příchutě kávovou, pomerančovou, borůvkovou a mentolovou. Nyní dodává pouze různé druhy tabáku pod značkami Red, Yellow, Silver, Blue a Jade.[2]

  1. Veřejný rejstřík a Sbírka listin - Ministerstvo spravedlnosti České republiky. or.justice.cz [online]. [cit. 2024-06-19]. Dostupné online. 
  2. MOK EU Official website. www.mok-eu.com [online]. [cit. 2024-06-19]. Dostupné online.