Kyle Broflovski

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kyle Broflovski
DíloMěstečko South Park
První výskytThe Spirit of Christmas Jesus Vs. Frosty (krátký film) Cartman dostává anální sondu (Městečko South Park)
NamluviliMatt Stone (Americký), Pavel Šrom (1. - 3., 5. - 21. série), Luděk Čtvrtlík (4. série), Josef Carda (22. série)
Informace o postavě
PřezdívkaHuman Kite
PohlavíMuž
Věk10 let
Narození26. května
Náboženské
vyznání
Judaismus
NárodnostPolsko-Srbsko-Židovsko-Americká
Povolánístudent
Dovednosthra na kytaru
PříbuzníSheila Broflovski (matka)
Gerald Broflovski (otec)
Sir Ike Moisha Broflovski (adoptovaný bratr)
Cleo Broflovski (babička)
Murrey Broflovski
Kyle Schwartz (bratranec)
Chris Broflovski (bratranec)
Související
postavy
Stan Marsh, Kenny McCormick, Leopold Butters Stotch, Eric Cartman, Tweek Tweak a další
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.
Zatímco postava Stana Marshe byla založená na Trey Parkerovi, Kyle Broflovski byl vymodelován na Mattu Stoneovi (vpravo)

Kyle Broflovski (někdy též Kyle Broflovsky) je fiktivní postava z amerického animovaného seriálu South Park, vysílaného na Comedy Central, kde společně s Ericem Cartmanem, Stanem Marshem a Kenny McCormickem patří mezi hlavní postavy. Jedná se o postavu částečně založenou na spolutvůrci South Parku, Mattu Stoneovi.

Osobnost[editovat | editovat zdroj]

Stejně jako i Kylovi přátelé, i sám Kyle je často vulgární a nebere si servítky před ničím, zvláště útokům Erica Cartmana na jeho náboženství a pohledy na svět. Kyle tak jako Stone je svéhlavý a tvrdohlavý, jelikož se nerad podílí na aktuálních trendech, čímž dochází k problémům se zapadáním do kolektivu. Kyle patří mezi nejmorálnější hlavní postavy a často se vyjadřuje k cenzuře v televizi, právu, globální ekonomii a též občanské svobodě.

Kyle má rád fekální humor, seriál Family Guy a také kanadské duo Terrance a Phillip. Pokaždé když má Kyle morálně laděný proslov na konci epizody, začíná větou „You know, I learned something today...“, kterou používají i jiné postavy, nejméně však Cartman.

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Kyleovi rodiče jsou Sheila a Gerald Broflovski, původem polští Židé, kteří pocházejí z New Jersey, ale usadili se v South Parku, ve státě Colorado. Gerald se živí jako právník, zatímco Sheila je žena v domácnosti, která se stará (někdy až přehnaně) o svého syna (stereotyp židovské matky). Zatímco Sheila se snaží manipulovat svého syna emocionálně, Gerald svému synovi obvykle poskytne racionálně založené rady, které často pomáhají osobnostnímu rozkvětu Kyla Broflovského.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]