Kapela Ballistic

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Ballistic (kapela)[editovat | editovat zdroj]

Ballistic je mladá PopRocková kapela z Nového Jičína. Hrají jak covery známých písní, tak vlastní tvorbu.

Členové[editovat | editovat zdroj]

Kapelu tvoří Samuele Brückner, který je v roli zpěváka, Karel Bojda hrající na basovou kytaru, Vašek Pustějovský jakožto kytarista a Michal Bojda je nejmladší člen kapely hrající na bicí soupravu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Kapela Ballistic byla založena v Novém Jičíně. Od svého založení se kapela snaží dostat svou tvorbu mezi posluchače.

Hudba[editovat | editovat zdroj]

Ballistic hraje jak covery známých písní, tak vlastní tvorbu. Jejich hudba je ovlivněna poprockovým žánrem. Uspěšně se kapele podařilo nahrát s producentem Janem Balcárkem singl Rybolov.

Koncerty[editovat | editovat zdroj]

Ballistic pravidelně pořádá koncerty. Například, v roce 2024 pozvali své fanoušky na koncert Majáles Band Contest středních škol do Ostravy - Dolní Vítkovice - BrickHouse, kde vyhráli první místo. V minulosti také vystoupili v Městském kulturním středisku v Novém Jičíně.

Cíle[editovat | editovat zdroj]

Kapela má velké cíle a chtěla by dostat svoji tvorbu mezi lidi. Snaží se získat podporu svých fanoušků prostřednictvím streamovacích platforem a sociálních sítí jakožto Instagram, YouTube, Spotify, TikTok, Facebook či přímou účasti na koncertech.

Reference[editovat | editovat zdroj]

https://www.kapelaballistic.cz/; https://www.pivobraninj.cz/www/program/ballistic.html; https://www.mksnj.cz/program/kapela-ballistic-4243467/; https://youtu.be/zb9t84I2Uz4?si=_twLG7qdOAbjNebF; https://www.instagram.com/kapelaballistic/Facebook/; https://www.youtube.com/@kapelaballistic; https://www.tiktok.com/@kapela.ballistic?lang=cs-CZ; https://m.facebook.com/100087174702309/; https://ostrava.majales.cz/nova-krev/ballistic/