Hypotéza dárkových předmětů do koupele

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hypotéza dárkových předmětů do koupele
Pův. názevThe Bath Item Gift Hypothesis
Číslořada 2
díl 11
Původní TVCBS
Premiéra15. prosinec 2008
Tvorba
ScénářBill Prady
Richard Rosenstock
RežieMark Cendrowski
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Záhada s paní Vartabedianovou
Následující →
Labilita robozabijáka
Seznam dílů seriálu Teorie velkého třesku
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hypotéza dárkových předmětů do koupele je jedenáctý díl druhé řady amerického televizního seriálu Teorie velkého třesku. V této epizodě hostují Michael Trucco a Michael Hyatt. Režisérem epizody je Mark Cendrowski.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Sheldon má obavy z blížících se Vánoc a z toho, že neví, jaký dárek má koupit Penny. Je pro něj důležité, aby vzájemně věnované dary měly stejnou hodnotu, o to těžší si to dělá. Rozhodne se pro dárkový koš s kosmetikou, v obchodě ale narazí na různě velké koše a neví, pro jaký se rozhodnout (protože neví, jak nákladný dar mu dá Penny). Koupí tedy všechny velikosti a poté, co se dozví, jak hodnotý dar mu dala Penny, dá jí dárkový koš v obdobné hodnotě (pro který si dojde k sobě do pokoje, kde má všechny velikosti uskladněné). Penny mu dá ubrousek, na kterém je vzkaz od Leonarda Nimoye, jeho podpis a také jeho DNA, neboť si do něj otřel ústa. Sheldona dar ohromí natolik, že Penny přinese všechny nakoupené dárkové koše a usoudí, že to není dostatečné. Jako dodatečné poděkování se ji tedy rozhodne obejmout (což obvykle ze strachu z bakterií s nikým nedělá). Leonard to označí za zázrak Saturnálií.

Mezitím se Leonard potkává s dalším fyzikem, Davidem (Michael Trucco). Ačkoliv ví, že je David hezčí a úspěšnější, než on sám, rozhodne se s ním spolupracovat na výzkumu. Obrátí proti němu ve chvíli, kdy mu představí Penny, která s ním obratem začíná chodit. Vztah ale rychle ztroskotá, když Penny objeví v Davidově mobilu nahé fotografie jeho manželky. Leonard se na Penny oboří, že se mu nelíbí, že s jiným vědcem se do vztahu pustí hned a jeho ignoruje. Oba se pak navzájem obejmou.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Johnny Galecki Leonard Hofstadter
Jim Parsons Sheldon Cooper
Kaley Cuoco Penny
Simon Helberg Howard Wolowitz
Kunal Nayyar Raj Koothrappali
Michael Trucco David Underhill
Michael Hyatt Charlotte

Reakce[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]