Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Xpolix

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Zdravím, před uložením změn je třeba vždy vyplnit pole shrnutí editace, ostatní uživatelé tak snadno zjistí, jaké změny byly provedeny a v budoucnosti to může někomu hodně usnadnit práci. Zároveň jsem viděl, že často ukládáš změny, většina uživatelů by ti řekla, že zbytečně znepřehledňuješ historii změn. Doporučuju používat tlačítko "ukázat náhled", uvidíš stránku, jak bude vypadat, aniž by bylo nutné ji ukládat. Takhle si prohlížíš jednotlivé změny a až definitivní verzi článků uložíš (se shrnutím editace).

To bylo pár maličkostí na začátek, každý se chvíli učí. Přeju hodně zdaru při dalším přispívání do Wikipedie.--Nissan 18. 8. 2008, 04:04 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.
Předem díky. --Gumruch 27. 9. 2010, 02:41 (UTC)