Diskuse s wikipedistou:Steroidboy1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

BODYGUARD

Ochránce, fyzická ochrana osob. Vetšina lidí co tuto práci dělaji jsou bývalí profesionalní vojáci, legionári žoldáci nebo zaměstnanci policie. Zaměstnání s rizikem závislým na klientovi. Ochranu osob zajišťuje nejen bodyguard ale další členové teamu dle individuálních potřeb a požadavků.

Zabezpečeni ochrany jednotlivců i skupin, a to buď v rámci dlouhodobého plánu ochrany nebo pro jednorázové akce.

Varianty:

   * Osobní doprovod: Tento program je založen na osobním kontaktu. Bodyguard se nevzdaluje od střežené osoby a sleduje rizikové faktory v bezprostřední blízkosti. Využívá se zejména pro vysoce rizikové situace.
   * Nonstop program: Využívá se v rámci dlouhodobého programu ochrany a zahrnuje nepřetržité sledování chráněné osoby, prověřování rizikových míst před vstupem osoby, odhalování potenciálních rizikových faktorů a jejich minimalizaci.
   * Riziková místa: Chráněná osoba není sledována ani doprovázena, jsou pouze prověřována vytyčená riziková místa před vstupem osoby.
   * Rizikové faktory: Nutná předchozí konzultace s poradcem pro správné určení možných rizikových faktorů. Tyto jsou v rámci realizace programu eliminovány přesně podle potřeb, osoba je sledována.

Předpoklad pro tuto práci je fyzická a psychycká odolnost + špickový výcvik. Výborne a vyzkoušené tréningove campy jsou v IZRAELI.

V posledních několika letech Izraelští instruktori jezdí na objednávku trénovat do Evropy na zakázku pro domáci soukromé bezpečnostní firmy. Výcvik je narocný nejen fyzicky a duševne ale i financně jedna se o castky ve vyšší nekolika desítek tisíc. Vycvik je to polovojenský a upravený pro civilní potřeby.

Jedna z největších společností zabývajících se ochranou osob ale i majetku je v USA největší firma nebo spis soukroma vojenska spolecnost BLACKWATER. V Česke republice se ochranou na teto profesionalní ůrovni zabýva sdrużení profesionálních detektivů, bodyguardů a dalších specialistů z oboru ochrany osob Bodyguardsecurity a Pinkerton.

Incidenty zaměstnanců společnosti Blackwater za války v Iraku vedly k tomu,ze se casto stávali terčem ůtoků povstalců atd.