Diskuse s wikipedistou:Ruwolf

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

‎Specifikace (F-16C Block 30): tah/hmotnost není bezrozměrná veličina[editovat zdroj]

ahoj, k tvé editaci článku. poměr tah/hmotnost se počítá tak že se navzájem vydělí tah v kg mezi hmotností v kg a vznikne hodnota poměru ... dál musím vysvětlovat? jestli se to nějak značí ale vážně netuším. měl jsem pocit že se to nijak neznačí ... --Michalli (diskuse) 8. 1. 2014, 07:24 (UTC)

Ten ťah sa ale udáva v newtonoch, nie v kilogramoch. --Ruwolf (diskuse) 8. 1. 2014, 17:33 (UTC)
ano samozřejmě se tah uvádí v newtnech, ale dá se přepočítat i na kilogramy aby se pak dal přepočítat ten poměr tahu ke hmotnosti a tím se tak nějak určil přebytek výkonu a možnosti letounu ... zatím jsi neřekl nějaké argumenty jak by se měl ten poměr uvádět - jak jsi zmínil že by měl mít nějaké jednotky. což mne u toho napadá že asi žádné jednotky mít nebude. to tedy asi znamená že tvoje připomínka je bezpředmětná. tvou informaci tedy smažu a pokud budeš mít i přes to výhrady napiš je do diskuze a ne přímo do článku. díky. --Michalli (diskuse) 8. 1. 2014, 17:55 (UTC)
ještě mne napadlo ověřit si to na anglické wiki a zjistil jsem že je to v pořádku. viz následující články https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon#Specifications_.28F-16C_Block_50.2F52.29 https://en.wikipedia.org/wiki/Thrust-to-weight_ratio --Michalli (diskuse) 8. 1. 2014, 17:57 (UTC)
Takže samozrejme tam je spomínené, že to je násobok g: The thrust-to-weight ratio of a rocket, or rocket-propelled vehicle, is an indicator of its acceleration expressed in multiples of gravitational acceleration g. Čo by tam malo byť uvedené. --Ruwolf (diskuse) 8. 1. 2014, 18:11 (UTC)
psal jsi: Takže samozrejme, ale zdá se mi že doteď jsi to nevěděl. já se nehádám, ale chci tě upozornit na to že stávající chování nebylo korektní. ale aspoň že jsi to nemazal jak jiní :) já si to ještě jednou přečtu a kouknu jak to je na jiných článcích a požádám asi o doplnění šablony a zároveň ten článek vytvořím v češtině. i tak děkuji k donucení rozšíření mých znalostí :) --Michalli (diskuse) 11. 1. 2014, 16:20 (UTC)
To, čo sa Ti zdá, si nechaj na doma. Tvoje chovanie nebolo korektné? To, že správnosť chybne odvodzuješ od en stránky? --Ruwolf (diskuse) 12. 1. 2014, 01:45 (UTC)