Diskuse s wikipedistou:Oblomoff

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Koukám, že jste začal přispívat do ekonomie, což je velice užitečné, protože na ekonomii jsme tu zatím moc lidí neměli. Doufám, že se tyto články brzy rozšíří, protože zatím vypadají spíš jako slovníková hesla. A také je výborné, že zde máme ruštináře, doufám, že zde uplatníte i tyto schopnosti a znalosti. Vaše čeština je opravdu výborná, gratuluji. Jen jsem si dovolil opravit odkaz na jeden článek z formy "mechanizmus" na "mechanismus". Oba tyto tvary jsou správně, pouze jsme se zde rozhodli v *názvech* článků mít jednotně tradiční formu "-smus". Jen tak pro informaci, zažít jste to asi nemohl, na počátku 90. let Ústav pro jazyk český Akademie věd náhle změnil pravidla pravopisu a (kromě jiného) doposud jediný správný tvar "-smus" měl být najednou nesprávný a mělo se psát pouze "-zmus". Po protestech laické i odborné veřejnosti byl vydán doplněk, který umožňuje (kromě jiného) psát "-zmus" i "-smus". Většina tisku však stále používá tradiční formu a i v české Wikipedii jsme se dohodli u názvů článků a kategorií podporovat formu "-smus". Ale v článcích klidně pište "-zmus", pokud jste se naučil tento tvar. Těším se na Vaše další příspěvky. --Luděk 07:17, 19. 11. 2005 (UTC)

Ahoj, všiml jsem si, že jsi vytvořil tuhle kategorii a začínáš ji plnit články. Jen jsen tě chtěl upozornit, že biografických článků jsou zde desetitisíce[zdroj?] a užitečnost této kategorie (i z tohoto důvodu) je velmi malá ... Adam Zivner 22:25, 5. 5. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Vrba 22:27, 10. 5. 2007 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 09:30, 17. 5. 2007 (UTC)