Diskuse s wikipedistou:Luke~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Viz příspěvek na Wikipedista diskuse:193.179.41.19. --che 23:56, 28. 6. 2005 (UTC)


Vítám v české Wikipedii. Opět jsem ze stránek odstranil odkaz na (zřejmě Vaše) neoficiální stránky o Karlu Gottovi, a to proto, že stránky se v řadě případů nezobrazují dobře, jak už jsme si vysvětlili na výše uvedeném odkazu. Jak jste si mohl přečíst, jsou problémy v Mozille (a to jak řada Suite, tak i Firefox) i v IE. O Opeře zatím tady nikdo nereferoval. Nevím, jak ty stránky vytváříte, zřejmě je generujete nějakým editorem (nebo snad dokonce z wordu ukládáte jako html?), ale prostě se to formátování dost rozhodí. Menu se mi zobrazuje dost rozsypané, u jednotlivých klikacích zlatých čtverečků se mi nezobrazují popisky, kam že se to vlastně dostanu, ty se zobrazují někde jinde a s klikacími čtverečky nejsou nijak svázané. Například u popisky "písně" se mi zobrazuje klikací čtvereček, který vede na stránku "ceny.htm" Na stránce story je odstaveček "... do kaváren" zformátován do uzoučké a dlouhé nudle vlevo, kde takřka na každém řádku je pouze jedno slovo. To k čitelnosti také nepřispívá. Jaký prohlížeč vlastně používáte a v jaké verzi? Zobrazují se ty stránky dobře? Nechcete se na to podívat ještě i jinými prohlížeči? (Všechny významné prohlížeče jsou zadarmo.) Nevadí Vám, že poměrně velká skupina lidí má problémy se zobrazováním výsledků Vaší práce? Dost možná je to znechucuje natolik, že po chvíli Vaše stránky zase opouštějí, protože orientace je dost obtížná (ne-li v některých případech nemožná). Vaše stránky nemusejí být nijak technicky dokonalé - stačí, aby nabízely dobrý obsah a aby fungovaly správně. Ale odkazy na nefunkční (či špatně fungující) stránky se na Wikipedii nedávají. Zkuste tedy opravit své stránky tak, aby správně fungovaly. --Luděk 00:34, 29. 6. 2005 (UTC)


Tak to vy Luďku neustále mažete ten odkaz ? Vy jste nějaký správce Wikipedie, že rozhodujete o tom, co tam má být ? Stránky jsou vytvořeny jednoduchým způsobem ve vizuálním editoru Easy Editor 2.5 a některé také z Wordu. Nevidím v tom problém, protože v IE se zobrazují všechny, bez problému. Za jiné prohlížeče pochopitelně neručím, ale 15% ostatních uživatelů není myslím tak velká sklupina lidí. Odkaz na stránky byl uveřejněn již na spousty jiných serverech, a nikde s tím nebyly problémy.

Ano, většinou odstraňuji ten link já (vždyť je to vidět v historii článku, viz karta historie nahoře). Teď též, vyčkejte na výsledek hlasování. A můžete mi odpovědět na otázku, proč nemůžete to menu na svých stránkách opravit tak, aby bylo funkční? Viděl jste přeci ten screenshot, ne? To Vám opravdu nevadí, že se Vaše stránky zobrazují zdeformovaně? A všiml jste si té zprávy, že v IE se nezobrazuje text? Jestli jsem dobře pochopil relaci Maléhočtenáře, přistupoval k Vašim stránkám s vypnutými obrázky (což tedy nedělá každý; ale ti, co mají pomalé připojení, třeba přes telefon, to tak mít mohou), takže je někde možná problém s nastavením barvy pozadí a textu, nevím, zkuste zapátrat ve svém kódu. Ta nudle v kapitolce "... do kaváren" je zřejmě umělecký záměr, když to tak stále necháváte, ale to už je věc opravdu vedlejší. Celé to zašlo nějak daleko, netušil jsem, že by se z toho celého mohl vyvrbit takový skoro až spor a hlasování. A možná byste tedy mohl článek Karel Gott na Wikipedii doplnit o nějaké zajímavé encyklopedické informace o tomto zpěvákovi, vždyť Vy tam dáváte jenom odkaz na svou stránku. Kdybyste už předtím přispěl alespoň pár větami spolu s odkazem, tak bych ten odkaz ani před těmi pár týdny nemazal. Pokud tam doplníte nějaké informace i teď, ustoupím a nebudu mít nic proti tomu, aby tam ten odkaz byl. (A nemusíte si dělat nějaké přílišne starosti s formátováním, to případně opraví někdo jiný.) Mohlo by se tak i předčasně ukončit hlasování a nakonec i celý spor smírnou cestou. Tím bychom asi Wikipedii oba prospěli nejvíce. --Luděk 10:08, 29. 6. 2005 (UTC)
Myslím, že by to wikipedii rozhodně neprospělo, pouze by to udělalo z dalšího hlasování frašku, trochu mi uniká rozdíl mezi tím, když umístím polofční odkaz bez předchozího přispění p. Luke, nebo kdyz ho umistim ja do clanku ktery jsem napsal IMHO rozdil neexistuje, bud se chovame tek, ze chceme, aby odkazy fungovaly, nebo ne. Ja jsem pro variantu funkcnosti, je to samozrejme zpusobeno i tim, ze nemam pristup k windows ani k prohlizeci IE a byl bych rad kdybych take videl odkazy, pokud se komunita rozhodne, ze muj pristup neni vetsinovy (domnivam se, ze se tak rozhodne) je to demokratika volba, ale rusit hlasovani, protoze nekdo prispeje mi prijde zcela mimo misu. Jedina cesta ke zruseni hlasovani je preci uprava odkazu. Ja jsem asi opravdu mimozemstan na vylete a nestacim se divit. Vrba 11:17, 29. 6. 2005 (UTC)
Poznámka k příspěvku wikipedisty Vrby: Já vím, máte pravdu. Jen jsem prostě chtěl ukázat dobrou vůli a nechtěl jsem vypadat jako paličák, proto jsem navrhl ten ústupek. --Luděk 11:39, 29. 6. 2005 (UTC)

Zdravím, prosím, ukončete revertovací válku s Luďkem, zahlasujte na diskusním stránkách k článku Karel Gott (záložka diksuse nahoře) a počkejte na výsledek, popřípadě se zkuste nějak dohodnout. Revertovací válka není řešení... Cinik 09:51, 29. 6. 2005 (UTC)

Zmršené menu[editovat zdroj]

Tak jsem se koukal na ten Váš zdroják a do tabulky s menu jsem si na lokálním disku upravil parametr border=1. A už jsem viděl, jak jsou tvořeny buňky - je to totálně rozházené.

Udělejte to nějak takto:


Nadpis, nabídka jazyků

img s čtverečkem1. popis odkazu Velká fotka hvězdy
img s čtverečkem2. popis odkazu
img s čtverečkem3. popis odkazu

Další text.


Samozřejmě si to schéma upravte podle svého, dejte border=0, příslušné parametr cellpadding a celspacing, v prvním řádku můžete upravit šířku sloupců parametrem width="20%" atp. --Luděk 13:47, 29. 6. 2005 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:37 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:07 (CEST)