Diskuse s wikipedistou:LegalKuba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte v české wikipedii!
Vážený kolego, vítám Vás a jsem velmi rád, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení naší Wikipedie. Protože jste zde pod svým loginem ještě nevytvořil žádný článek, rád bych Vás upozornil na některé stránky, kde se dočtete základní věci o vytváření článků. Vždy je najdete na Hlavní straně v části REDAKCE (pravý sloupec). Jedná se především o Jak vytvořit článek, Rady a informace pro přispěvatele, Jak editovat stránku a další. K Vašim dosavadním příspěvkům mám některé připomínky.

  • Pokud vkládáte obrázky (jako například Váš Soubor:Albrechtičky - kostel sv.Mikuláše2.jpg), vytvořte pro ně také nějaký článek, kde budou použity. Obrázky nikde nepoužité bývají čas od času promazávány.
  • U již zmíněného obrázku jste sice uvedl autora a v české wikipedii přímo luxusní množství informací o jeho vzniku, chybí však údaj o licenci. Seznam možných licencí je na Wikipedie:Popisky licence souborů, pokud tam není potřebná, můžete ji vytvořit nebo někoho požádat, aby tak učinil. Uvedení licence umožní použít obrázek wikipedistům z jiných wikipedií a rovněž budou jasné možnosti jeho použití v jiných projektech než pouze online webové verzi wikipedie (např. při vydání wikipedie na CD). Některé důvody, proč uvádět licenci, lze najít i zde.

Doufám, že se rozhodnete věnovat této záležitosti trochu času a dovolíte tak své práci stát se pokud možno trvalou součástí Wikipedie. --Beren 02:14, 12. 3. 2005 (UTC)

Dobrý den, prosím doplňte údaje o původu Vámi nahraného obrázku Albrechtičky - kostel sv.Mikuláše2.jpg, jinak bude muset být smazán. Obrázky na Wikipedii musí být uvolněny pod svobodnou licencí, nebo alespoň tak, aby jejich použití vyhovovalo principu fair use. Podrobnější informace o licencích naleznete na stránce Wikipedie:Popisky licence souborů. Děkuji. --Vrba 00:56, 8. 12. 2005 (UTC)