Diskuse s wikipedistou:Jirka O./Pískoviště

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ahoj Jirko, proč ten článek nezveřejníš a nerozvíjíš ho za pochodu? Tu druhou verzi možná někdo taky edituje. Ptám se čistě proto, abych se dozvěděla, jak se na wiki obyčejně pracuje. Díky! --Rozincina 1. 6. 2009, 14:56 (UTC)

Mně sice odpověď nenáleží, ale wikipedisté spíše tvoří článek na pískovišti, než za pochodu. Pískoviště (Zkráceně Písek.) jim totiž dává záruku, že jim nikdo tuto verzi nebude editovat. Pracuje totiž UJP (Uživatelském jmenném prostoru), takže nemusí vkládat šablonu {{Pracuje se}} a může si to v klidu dodělat, aniž by mu to někdo výrazně četl a nebo si to tiskl. --Kmenicka 1. 6. 2009, 15:03 (UTC)
Článek Commodus už kdysi založil někdo jiný, je to krátký článek, nicméně článek, který je uzavřeným celkem. Psaní nového, delšího hesla se mohu věnovat jen nepravidelně, když už na wiki jsem, obyčejně jako správce hlídám poslední změny a taky ne vždy je nálada. Své biografie se snažím psát tak, aby je mohl použít i vysokoškolský student, vše dokládám prameny a pokouším se o neutrální pohled i na tak sporné postavy, jako je třeba Commodus. Přijde mi, že je lepší, když náhodný čtenář Wikipedie zatím narazí na krátký, ale hotový článek o Commodovi, než na sice široce koncipovaný, ale nehotový příspěvek ve výstavbě. Tím svým heslem dosavadní článek v budoucnu zcela nahradím, ať už ho teď někdo edituje nebo ne, ostatně je to překlad ze slovenské wiki, který kdysi vznikl proto, aby řada císařů byla komplet. Samozřejmě že pokud by dosavadní článek někdo zásadně rozšířil, musel bych to vzít v úvahu, k tomu ale ještě nikdy nedošlo. Hezký den přeju. Jirka O. 1. 6. 2009, 15:23 (UTC)
P. S. S kolegou Decebalem jsme takto přepracovali zatím všechny císaře od Pertinaka až po Diocletiana a budeme v tom pokračovat.