Diskuse s wikipedistou:Draffix/skladiště

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

A nešlo by to udělat jako obrázkový manuál k nějakému výrobku? Však to znáte - krok za krokem (Krok 2) Zmáčkněte tlačítko editovat, ...), vedle obrázek atd. Max. 3 věty ke každému bodu. --Silesianus 22. 8. 2011, 13:39 (UTC)

Děkuji Vám za Vaši snahu, ale musím se připojit k Silesianovi – obávám se, že tento návod je opět již příliš dlouhý a že jej tedy jen málo kdo bude chtít číst, a tedy že základní problém nastíněný Pod lípou se tímto nevyřeší. A i pokud vytrvají až do konce, tak přestože zkušenému wikipedistovi je to jasné, nezkušení v tom začnou velmi brzy „plavat.“ Navrhuji psát návod jen takovým způsobem, aby jej pochopilo i desetileté dítě – tomu by se měla přizpůsobit délka, názornost i počet uvedených informací. Omlouvám se, ale tak to vidím já. --Wespecz 22. 8. 2011, 13:48 (UTC)

Navrhuji určit maximální délku textu – doporučoval bych asi 2 obrazovky – a tuto pevně dodržovat. Jinak se z toho postupně, dobře míněnými úpravami, stane text k neučtení. --Jvs 22. 8. 2011, 17:28 (UTC)

Domnívám se, že zásadní problém pro nové přispěvatele není ani tak v umění vytvořit nový článek (to pochopili i vandalové a experimentátoři velice rychle), ale v dodržení všech pravidel (a doporučení) při jeho tvorbě. Pokud by to tedy mělo být opravdu desatero či dvacatero, pak by to muselo být opravdu jen deset či dvacet vět, tedy něco ve stylu:
Nekopírujte cizí text bez souhlasu autora textu, protože (následuje odkaz na podrobnosti)
Vytvářejte stránky jen o encyklopedicky významných tématech, protože (odkaz)
Nevytvářejte stránky s méně než třemi větami, protože (odkaz)
Dodržujte alespoň tento (odkaz na jednoduchý vzor) základní formát stránky, protože (odkaz)
atd.--Zdenekk2 26. 8. 2011, 17:34 (UTC)