Diskuse s wikipedistou:D.K.P.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Zdá se, že jste fanda Pratchettovy Zeměplochy a chcete o ní psát do Wikipedii. Nic proti tomu, ale články typu Zavazadlo asi nejsou moc přínosné. Myslím, že byste mohl založit článek něco jako Osoby Zeměplochy nebo tak nějak a tam podrobněji popsat více osobností - přece jen na samostatné články mají osobnosti jen některé. A koukněte se, co už je napsáno v článku Zeměplocha, abyste zbytečně nědelal práci, které se zhostil už někdo jiný. --Luděk 14:11, 4. 6. 2005 (UTC)

Koukám ještě na ty články Barva kouzel atp. Encyklopedický článek nemůže být psán stylem přebalu knížky. Tam musí být nejprve uvedeno, že to je knížka toho a toho, originál se jmenoval tak a tak, a je z řady knížek o tom a o tom. Teprve pak je možné se věnovat tomu, o čem ta knížka zhruba je - ale i to musí mít encyklopedický styl. Omlouvám se, že Vás tak jakoby sekýruji, ale snad nám oběma i ostatním jde o to, aby česká Wikipedie byla plnohodnotnou encyklopedií. --Luděk 14:17, 4. 6. 2005 (UTC)

Odpoved ...[editovat zdroj]

Nojo, jen jsem to chtel vyzkouset, jasne, chapu to, diky za vysvetleni a rady ... je to zajimava vec, narazil jsem na to pred chvilkou :-)