Diskuse s wikipedistou:Chaver

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl bych vás jednak na Wikipedii přivítat, protože to zatím nikdo neudělal, a jednak požádat, abyste se při přepisu arabských jmen držel ustáleného přepisu - psát tedy Medína, chalífa, Uthmán atd. Vhodným vodítkem je např. kniha Felixe Tauera Svět islámu (tuším, že se tak nazývá), kde se obšírně pojenává o období volených chalífů. Děkuji Jirka O. 14:42, 18. 5. 2005 (UTC)

Díky za Vaší rychlou reakci. O Vašem článku jsem se dozvěděl zcela jednoduše - každý (stálý) přispěvatel, když se dostane na Wikipedii, se nejprve podívá na Poslední změny a tam zjistí, co nového přibylo či o čem se právě diskutuje. Jinak jsem rád, že jste s Koránem začal. Sám si říkám, že bychom konečně měli sepsat alespoň stručné životopisy Abú Bakra, Umara, Uthmána a Alího + něco o Umajjovcích a Abbásovcích - ale ten čas. Já navíc bohužel nejsem arabista, takže si na to moc netroufám. No, uvidíme. Jirka O. 19:24, 18. 5. 2005 (UTC)

Chyba v článku o Steinerově větě, prosba o pomoc[editovat zdroj]

Ahoj, chci poprosit o pomoc. Narazil jsem na chybu v článku o Steinerově větě. Tenzorovému počtu ovšem nerozumím, tak se do toho nechci plést. Dokážeš to uvést na pravou míru? Díky.

Fjares 1. 7. 2009, 22:08 (UTC)