Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Alinka24

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Drobná rada s článkem[editovat zdroj]

Dobrý večer, děkuji za založení článku Müllerovy buňky.

Místo textu: '''Reference'''<br /> V tomto článku je použit [[překlad]] textu z článku [[Muller glia]] na anglické Wikipedii.<br /> FRANZE, Kristian. Muller cells are living optical fibers in the vertebrate retina vložte takto: == Reference == {{Překlad|en|Muller glia|464662407}} <references /> Tato část se zobrazí takto (odstraněno: nežádoucí odkaz): --Kusurija (diskuse) 1. 5. 2012, 09:14 (UTC)

Referenci "FRANZE, Kristian. Muller cells are living optical fibers in the vertebrate retina" je třeba přidat za poslední slovo k textu, ke kterému konkrétně se vztahuje, například (nevím, zda skutečně patří tam) takto: Műllerovy buňky jsou [[neuroglie|gliové buňky]] nacházející se v sítnici obratlovců<ref>FRANZE, Kristian. Muller cells are living optical fibers in the vertebrate retina {{en}}</ref>.

Odstavce tvoříme takto: == Popis == Műllerovy buňky... nikoliv takto '''Popis'''<br /> Műllerovy buňky...

Na konec textu můžete přidat šablonu "Mozek" a kategorie, například: {{Mozek}} [[Kategorie:Typy buněk]] [[Kategorie:Nervová tkáň]]

a úplně na konec za kategorie interwiki (=mezijazykové) odkazy:

[[ca:Cèl·lula de Müller]] [[de:Müllerzelle]] [[en:Muller glia]] [[es:Glía de Müller]] [[pl:Komórki Müllera]]

... to jsou ale drobnosti, které by mohl upravit i jiný kolega nebo já, jen to nechci dělat právě v momentě, kdy editujete, aby nedošlo k "editačnímu konfliktu", kdy málo zkušený editor může nechtěně přijít o editovaný text, což by ho mohlo: 1. pořádně naštvat, 2. odradit od další spolupráce... Přeji hodně úspěchů v dalších editacích a věřím, že se Vám práce na wikipedii zalíbí, a Vy začnete přidávat i další články nebo i dílčí informace do jiných článků. Hezký den přeji. --Kusurija (diskuse) 25. 4. 2012, 00:38 (UTC)

Risknul jsem to, a některé úpravy již přidal sám. V každém případě to zkontrolujte, zda jsou ty úpravy správně. --Kusurija (diskuse) 25. 4. 2012, 01:19 (UTC)

Müllerovy buňky nebo Műllerovy buňky?[editovat zdroj]

Müllerovy buňky nebo Műllerovy buňky? Prosím, sjednoťe to v článku. Pokud vím, ű (dlouhé přehlasované ű) se používá v maďarštině, nepoužívá se v němčině, tam je jen obyčejné ("krátké") přehlasované ü. Děkuji. --Kusurija (diskuse) 25. 4. 2012, 11:15 (UTC)