Diskuse ke kategorii:Maloobchod

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Uniká mi smysl podřízení hesel Čárový kód a zčásti i Merchandiser pod Koncový prodej i pod Maloobchod. Hesla jsou stejně vhodná k začlenění pod velkoobchod i obchodní řetězce. Výrobní formy, jejich obch.zástupci rozlišují striktně maloobchodní sítě od obchodních řetězců typu Kaufland. A takové Makro je zároveň velkoobchodem, kde se uplatní jak kódy, tak merchandiseři. Pojem koncový prodej se používá velice zřídka.--Zákupák 2. 9. 2009, 11:51 (UTC)

Nemam moc prehled, jestli je tu nejaka kategorie pro "technologie pro prodej", ale jsem si vedom, ze se tahle kategori bude jeste delit: a) prave na ty technologie + b) podstrom podle oboru cinnosti, napr. "drogerie"... Nekde by uz melo byt prejmenovani. A k ta o oborech se ale zase musi zastresit nejako nadrazenou... --Franta Oashi 3. 9. 2009, 17:17 (UTC)
Fandil bych spíše názvu "Maloobchod". Připadá mi to výstižnější než "Koncový prodej". A určitě bychom si měli pořídit kategorii "Technologie pro prodej" nebo "Prodejní technologie". Nemám vymyšlený žádný supr název, ale je jasné, že "Pult", "Registrační pokladna", "Čárový kód" nebo "Výkladní skříň" jsou univerzální pojmy, málo závislé na tom, zda prodávám salámy nebo šroubky. Navíc se řada těchto pojmů vyskytuje jak v maloobchodě, tak ve velkoobchodě. Do kategorie "Maloobchod" bych s klidem doplnil i "Pojízdná prodejna", "Čerpací stanice" a pár podobných, u "Koncový prodej" přece jen váhám. Stejně tak do "Technologie pro prodej" by patřily i manipulační prostředky jako "Nákupní vozík", "Rudl". Bohužel kategorii vytvořit neumím, zkoušel jsem to a zbortilo se mi to. Takže výzva: Pokud někdo umíte, vyrobte kategorii vhodnou k umístění článků o vybavení pro obchod.Leotard 16. 9. 2009, 14:14 (UTC)