Diskuse ke kategorii:Cyklistika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedista:PetrhollickAlternativu k rozdělení kategorie bych viděl v rozčlenění na podkategorie Silniční cyklistika, Cykloturistika (do níž by se zařadily Cyklistické trasy a stezky), Dráhová cyklistika, Kolová, atd. (už existují podkategorie Cyklokros, MTB) Dingoa 17:06, 7. 12. 2007 (UTC)

V tom námětu jsi pozapomněl na dopravní, tedy užitnou cyklistiku. To je právě hlavní myšlenka toho návrhu na rozdělení: že dopravní a turistická cyklistika (ty se mezi sebou dost prolínají) je o dost jiná tématika než cyklistický sport - tedy víceméně závody. Jde o to, že není úplně ideální řadit celou cyklistiku včetně třeba městské sítě cyklotras pod Sporty (opačně, tedy řadit celou cyklistiku včetně sportovní cyklistiky pod Dopravu, už je o něco snesitelnější). --ŠJů 22:42, 7. 12. 2007 (UTC)
Nu a co tedy vytvořit kategorii Dopravní a turistická cyklistika, která by byla podkategorií Dopravy (respektive Silniční dopravy, tak jako nyní celá cyklistika) i Cyklistiky - přece jen si myslím, že městská síť cyklotras má své místo i ve Sportech - k rekreačnímu sportování slouží, ne? --Dingoa 01:45, 8. 12. 2007 (UTC)
Mně by se zdálo spíš logické, aby sportovní (tedy ve smyslu soutěžní, závodní) cyklistika byla podkategorií cyklistiky. --ŠJů 03:33, 8. 12. 2007 (UTC)
Přidal bych do kategorie závodní cyklistika podkategorii silniční cyklistika a do ní závody, týmy, jezdce atd. A odělit tak jednotlivé odvětví závodní cyklistiky, aby v tom nebyl bordel.-- Wikipedista:Petrhollick 4. 10. 2012, 15:39 (UTC)