Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Mapování/Jednotný styl map

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nezávisle na tomto projektu jsm začal vytvářet mapy katastrálního členění obcí (viz). Ovšem zjevně nezapadají do zde popisovaného schematu. Mapek ještě není tolik, aby byla velká práce je předělat, ale jak?

Problémem je totiž použitá technologie:

  • Mapa katastrálních území ve formátu dwg
  • vybarví se příslušné katastry šrafou ANSI 31 v měřítku 1000
  • vytisknne se na tiskárnu publish to png v přiměřeném rozlišení
  • ořízne se výsledný png soubor

Věci by velmi pomohlo, kdyby mi někdo dokázal poradit, jak "tisknout" přímo do svg či jak jinak udělat vhodný výstupní formát. JAn 20. 9. 2009, 21:44 (UTC)

Ahoj,

existuje DWG otevřená mapa katastrálu? Pokud ano, tak by to mohlo jít (nezkoušel jsem a teď na to nemám čas a ani sílu) v programu JOSM nebo Merkaartor. Merkaartor zvládá i přímý export do swg, jen teď nevím, zda umí importovat DWG. Na SVG bych se ptal Zirlanda, je to podle mě dost kapacita.--frettie.net 21. 9. 2009, 21:19 (UTC)

Jedná se o stejnou mapu, ze které je dle mých údajů dělána většina mapek administrativního členění a ze kterých čerpá Zirland. JAn 21. 9. 2009, 22:09 (UTC)
A to je jaká mapa? :) Já jen, že s tím převodem do SVG by Zirland mohl možná pomoct.--frettie.net 25. 9. 2009, 09:29 (UTC)

Kartografie a pseudomapy[editovat zdroj]

Já nevím, chvilku jsem byl na geografii a pak mám za sebou několik kartografických a geoinformatických předmětů a není mi úplně dobře, když zde nejsou nějaká pravidla, která musí být (aspoň nějak měřítko a podobné). Rio, budeš to nějak řešit?--frettie.net 21. 9. 2009, 21:19 (UTC)

Dokončení[editovat zdroj]

Ahoj Rio, dokončíš to nějak, mám teď hotovej okres třebíč, dokresluju už jen to okolí a asi budu mít nějaký poznámky, někam to pak nahraju a mrkni na to, možná by to chtělo doladit ty velikosti čar a tak. mimochodem, taky tam budeš moct dát i příklad (tuším že) kartogramu, až se mi to bude chtít doprogramovat. :)--frettie.net 13. 2. 2010, 02:17 (UTC)

Jak udělat například

??