Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt GLAM/TMB Co dělat

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hodnocení projektu[editovat zdroj]

Dovolím si takovou teorii nad projektem. Projekt je neúspěšný. Důvody proč Wikipedisté netvoří hesla jsou:

  • Wikipedisty to nezajímá
  • nejsou lehce dostupné zdroje

Mohou nastat 2 řešení. Buď se najede jiná cílová skupina (tedy ne Wikipedisté), nebo se odbourají důvody. Tedy, jak Wikipedisty motivovat k zapojení se do editace? Jak zajistit jednoduchou dostupnost potřebných zdrojů?--Juandev 30. 10. 2011, 22:03 (UTC)

Hned si zkusím odpovědět, několika nápady. Co třeba soutěž o body, o vyznamenání? To by mohlo někoho motivovat. Co třeba soutěž o věcné ceny, nebo o peníze? To by také mohlo někoho motivovat. Co třeba pozvat na den do Třebechovic několik Wikipedistů, kteří by ten den společně s kurátory tvořily hesla a nakonci by byla nějaká oslava (třeba grilování pašíka, nebo velká žranice) - to by vyřešilo i problém s nedostupnými zdroji? Co třeba nějaká akce v Třebechovicích?
Co třeba zakoupit zdroje přes grant do pobočkové knihovny pro Wikipedisty? Co třeba zdigitalizovat zdroje pro Wikipedisty (viz Chmee2)?
Ale možná to vzít za jiný konec. Je opravdu cílem, vytvořit tato hesla na Wikipedii, nebo je cílem, aby se s těmito tématy seznámily lidé ve světě, či lidé na třebechovicku? Pokud tomu tak je, pak cíl "mít" ta hesla na Wikipedii ustupuje do pozadí před vzdělávacím cílem. A jednorázová akce se stává dlouhodobou záležitostí. Pak je třeba vymyslet jiný model. Koho chceme oslovit - toho oslovme.--Juandev 30. 10. 2011, 22:34 (UTC)

Juane, máš pravdu, ale víceméně opakuješ to, co bylo řečeno na schůzce minulý týden. Navíc v pátek bude v TMB pracovní schůzka a Tvoje připomínky tam budou určitě probrány. Jestli chceš, můžeš přijet. --Gampe 31. 10. 2011, 06:05 (UTC)

Jestli ti vadí, že si tu přemýšlím nahlas - což jak vidím ti vadí. Tak si tu budu přemýšlet potichu. Nicméně jsem myslel, že přemýšlení nahlas může něčemu pomoci.--Juandev 31. 10. 2011, 06:55 (UTC)
Nebo si budu přemýšlet u svejch projektů - ať tu nikoho nedráždím. Ale sebekritika a sebehodnocení se provádí daleko hůře.--Juandev 31. 10. 2011, 06:57 (UTC)

Mně to vůbec nevadí a - jak praví klasik - "nikdo mi nemůže prokázat lepší službu, než když mě upozorní na moje chyby". Jen se snažím přijít na to, proč sem píšeš věci, o kterých víme, a to pár dnů před schůzkou, kde je chceme řešit. --Gampe 31. 10. 2011, 07:37 (UTC)

Pokud se to totiž někam napíše, tak se mi nad tím lépe přemýšlí.--Juandev 31. 10. 2011, 17:27 (UTC)

TMB není NZM[editovat zdroj]

Tak já si to píši také proto, že spolupráce s TMB má jiné kořeny než spolupráce s NZM. Zatímco spolupráce s NZM vznikla "na zelené louce", tak přecijenom v tomto případě tu byl iniciální popud z TMB. Podobné to je asi s MG.--Juandev 13. 11. 2011, 21:00 (UTC)

citační šablony[editovat zdroj]

  • VACLÍK, Václav. Třebechovický betlém. Třebechovice pod Orebem: Městském muzeum v Třebechovicích pod Orebem, 1986. 84 s. ((česky), resumé: (rusky), (německy), (anglicky), (francouzsky), (maďarsky)) 
  • uspořádal Ladislav Dědourek. Třebechovický Proboštův betlém. Třebechovice pod Orebem: MěNV Třebechovice pod Orebem, 1970. 22 s. ISBN [[Speciální:Zdroje knih/(česky), resumé: (rusky), (anglicky), (francouzsky), (německy)|(česky), resumé: (rusky), (anglicky), (francouzsky), (německy)]]. 
  • ZEMANOVÁ, Zita. Třebechovický Proboštův betlém : Sbírky Třebechovického muzea betlémů. Hradec Králové: Fotografo, 2004. 164 s. ISBN 80-900865-0-0. ((česky), resumé: (anglicky), (německy), (francouzsky), (rusky), (polsky), (španělsky), (nizozemsky)) 
  • kolektiv autorů. Třebechovice pod Orebem. Třebechovice pod Orebem: Město Třebechovice pod Orebem, 2004. 337 s. ISBN 80-239-3438-4. ((česky)) 
  • HLUBÍNSKÝ, Silva. Třebechovice pod Orebem : město vlasteneckých buditelů : místopisná turistická příručka. Třebechovice pod Orebem: J.J. Vykydal-Hlubínský, 1947. 26 s. 
  • PROBOŠT, František. Dr. Jan Theobald Held. Třebechovice pod Orebem: Antonín Dědourek, 1935. 30 s.