Diskuse k Wikipedii:Kdy padne 250 000. článek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč vyhraje i Tygr, když mezi Karafiátem a Maceškou je ještě L? --5. 7. 2011, 13:59 (UTC), Utar

„L“ se totiž nepočítá. Nepočítají se písmena, ale jen hádané názvy. Je to sice možná trochu divné, ale udělal jsem to z důvodu, abychom se nedostali do situace, kdy se to bude špatně počítat, pokud by třeba deset tipovaných názvů bylo od „N“, jak to pak počítat, když jeden název bude mít třeba tři znaky (Nůž) a jeden třeba patnáct (Nonapentakontan) nebo i čtyřicet jedna (Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela).
Osobně, nad tím, jestli udělat i 2. kategorii (s názvem 250 000. článku) jsem docela dost přemýšlel. Přišlo mi to jako dobrý nápad, ale nevěděl jsem, jak to vyhodnotit. Napadlo mě, že by se to mohlo dělat třeba podle kategorií, vyhrál by ten, jehož článek by byl ve stejné kategorii či nadkategorii jako vítězný článek, jenže jak to udělat, když články jsou běžně třeba v pěti kategoriích a to nepočítám nadkategorie, došlo mi, že bychom nakonec mohli mít třeba 50 vítězů, no, nechtělo by se mi dávat každému slíbenou cenu. Taky mě třeba napadlo, že bychom to dělaly takto, ale místo kategorií bychom hleděli třeba jen na vědní obor (zjednodušeně řečeno odpadly by kategorie typu Narození v roce 1908Čeští vegetariáni), ale zase je problém, že určitá témata patří do více věd a nemusí jít jenom o podobné vědy typu matematika – fyzika. A pod jakou vědu zařadit třeba rakouskou politickou stranu Křesťanské společenství voličů? Pod politologii? No, to nevím, jestli by byl nejlepší nápad. Tak to rozšíříme na oblasti lidské činnosti vůbec? Třeba kromě věd také umělecké obory nebo průmyslové obory? To už ale možná vůbec nebudeme vědět, kam ty články zařadit. (Je to víc mechanika ve významu věda nebo strojírenství?) Byť je ten uplatňovaný způsob divný, je to to nejlepší, co mě napadlo. Ale když vymyslíš něco lepšího, rád to v soutěži Kdy padne 500 000. článek pozměním. --Marek Genius 5. 7. 2011, 22:34 (UTC)
OK. Takže je velmi pravděpodobné, že 2. kategorie bude mít aspoň dva vítěze (jednoho jen při konečném článku od A… nebo …Z). --5. 7. 2011, 22:45 (UTC), Utar