Diskuse k Wikipedii:Žádost o práva správce/Danny B.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je diskuse přenesená ze stránky hlasování, protože probíhala po proběhnutí lhůty pro hlasování a neskončila ani po archivaci stránky.

Co si z této volby odnáším do budoucnosti[editovat zdroj]

Každá Žádost o práva správce je zároveň i zajímavou výpovědí o stavu komunity a v nemálo případech odhalí i skryté charaktery jednotlivých Wikipedistů až na syrovou dřeň.

Člověk se přitom dozví mnohá překvapení, některá jsou velmi příjemná, některá jsou bohužel dost hořká zklamání.

Co si tedy z této volby odnáším já?

Především pocit určité pachuti. Pachuti pokrytectví. Několikrát tu v souvislosti se mnou byly zmiňovány "komunikační problémy". Přesto se nikdo z odpůrců mého zvolení neobtěžoval zde po celou dobu odpovědět na mé reakce na jejich výhrady. Nějak nemám ten dojem, že bych toto mohl nazývat komunikací. Jsem hluboce zklamán, že ti, jež káží vodu, pijí víno. Že titíž lidé, kteří mi předhazují neschopnost komunikace, sami odmítají jakýkoliv dialog. Tak jsem si to tedy rozhodně nepředstavoval. A to jsem ponechal stranou fakt, že se tu několikrát pošlapaly jedny ze základních principů Wikipedie, totiž předpoklad dobré vůle a editování s odvahou.

Dále si odnáším vědomí toho, že nemohu vždy úplně soudit podle osobní interakce, ale měl bych vnímat více věcí kolem. Už jsem se v duchu omluvil a omlouvám se ještě jednou tady těm, o nichž jsem si automaticky myslel, že budou hlasovat proti jen kvůli tomu, že jsme častokrát neměli shodný názor. Mohu Vám říct, že - aniž bych chtěl nějak snižovat hlasy ostatních - Vašich hlasů si cením nejvíce a jsou pro mne velikou motivací.

Na druhé straně s hořkostí zjišťuji, jak hluboce jsem se mýlil v některých jiných. V těch, kteří přikládají vyšší váhu svým osobním antipatiím než objektivním argumentům a pro prosazení své vůle se nerozpakují použít prostředky na hraně fair-play nebo dokonce za ní. Je to zklamání, ale zároveň zkušenost do budoucna, že ani zde nelze dát jen na cíleně pěstěnou image nebo setrvačný slepý respekt ostatních.

Buď jak buď, děkuji za všechny hlasy, i ty negativní. Pozitivní potěší, negativní ve většině případů inspirují. Experientia est optima rerum magistra.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 01:14, 19. 7. 2006 (UTC)

Protože nejsem již nějakou dobu v dosahu Wikipedie, byl tento post odeslán automaticky robotem, a to bez ohledu na výsledek, který nemůže zcela pochopitelně znát.

Danny, ani jsem nečekal, že můj hlas pochopíš. Doufal jsem, že to aspoň dokážeš přijmout, jak to je. Ale nedokázal jsi, místo toho nasazuješ psí hlavu všem, kdo mají odlišný názor. To je právě ten komunikační blok. Ostatní kandidáti na připomínky nějak věcně zareagovali anebo hlas proti tiše přijali, protože patří k životu, nikdo se přirozeně nezavděčí všem. Tohle je ve wiki velmi potřeba, je tu spousta odlišných lidí ke spolupráci, ale Tobě to činí velké potíže. Nedokážeš názor prostě přijmout s tím, že je odlišný a že to není v principu špatné, místo toho slovně ponižuješ každého oponenta, dokud neuzná tvou Pravdu. V předchozím příspěvku je to přesně vidět. Ty svůj názor považuješ za jediný objektivně správný přístup k problému a kdo to nechápe, je blbec. Tomu se říká fundamentalismus. Mně tenhle přístup odrazuje od toho, abych s Tebou vůbec komunikoval a napsal jsem to už na začátku, proto jsi nemohl čekat odpověď. Raději nechám článek na nesmyslně složitém názvu Kostel Povýšení svatého Kříže (Praha, Žižkov), přestože to už čtvrt století není kostel a nikdo ho pod tím názvem nezná [1], než abych se s Tebou dál o tom dohadoval. Nemám na to prostě čas a nervy, ty jsou mi cennější než celá Wikipedie, takže Tě klidně nechám ji celou předělat, je mi to jedno. Pokud dostaneš práva správce, a kdyby ne dnes tak příště o tom nepochybuju, měl by sis aspoň uvědomit, že jsi nejkontroverznější správce ze všech, a dávat si dobrý pozor na jednání s lidmi. --egg 09:23, 19. 7. 2006 (UTC)
Eggu, neber si to nějak špatně, ale i na základě této tvé reakce mi přijde, že by ses měl nad jednáním s ostatními (třeba i záměrné provokování u kandidatury Cinika atd.) tak trochu zamyslet i ty. Nehodlám zde komentovat Dannyho, o kterém jsem záměrně odmítl hlasovat pro/proti, ale třeba to, cos tu teď naspal, tu přátelské prostředí rozhodně vytvářet nepomáhá. Dezidor 11:01, 19. 7. 2006 (UTC)

Jo, to je pravda. :-( Omlouvám se. Mě prostě ten povýšený styl příspěvků rozčiluje, zejména když cítím, že je namířený na mně. Subjektivní pocity, antipatie apod. jsou reálná součást života a zejména mezilidské komunikace, je třeba na ně brát ohled, nejsme stroje postavené na dvouhodnotové logice. Omlouvám se ještě jednou, že jsem nevydržel nereagovat. Měl bych držet wikiprázdniny. --egg 12:36, 19. 7. 2006 (UTC)


Eggu, jak jsem již v mé reakci v diskusi v rámci kandidatury napsal, já k tobě žádnou zášť necítím. Ale jak pozoruji, tak ta tvoje je asi větší, než jsem si původně myslel.

Především, já jsem nikoho nejmenoval. Informovaní vědí, jak jsem to myslel, důvtipným to dojde a vztahovační si tam holt najdou sami sebe. Tebe jsem tedy rozhodně primárně na mysli neměl, byť sekundárně bys do toho zřejmě také zapadal např. vzhledem k Dezidorem zmiňované provokaci u Cinikovy kandidatury. Nicméně to, že ses v tom našel, svědčí jedině o tom, že si jsi vědom toho, že bys tam zapadat mohl.

Bohužel nevím, co tě vede k tomu, že na mne neustále chrlíš další věci, které mne urážejí nebo jsou nepravdivé. Tvrdíš, že "nasazuju psí hlavu všem, kdo mají odlišný názor", ačkoliv to má ke skutečnosti velmi daleko. Jasně jsem napsal, že negativní hlasy ve většině případů inspirují. Kromě toho nemáš kupříkladu jediné tušení, jaké diskuse jsem s kým kdy vedl mimo Wikipedii, místo toho se stále jen opíráš o své odsuzující předsudky na základě jedné prehistorické a neustále omílané interakce nás dvou. A navíc stále zjevně nevnímáš hranici mezi vyjádřením názoru a jeho obhajováním na straně jedné a jeho (násilným) prosazováním na straně druhé. A jestli mi vyčítáš pouhé vyjadřování názoru, pak je tu cosi shnilého a poněkud zavánějícího cenzurou.

Také netuším, odkud bereš inspiraci ke svým bohorovným soudům, jimiž mne šmahem paušálně posíláš do bahna společnosti. Mluvíš o slovním ponižování a sám ho přitom hojně používáš. Mluvíš o fundamentalismu a přitom se tím jen snažíš omluvit své vlastní vyjednávací neúspěchy. Podsouváš mi věci, které nedělám a slova, jež neříkám. A nakonec to vše korunuješ rádoby objektivním tvrzením, že jsem "nejkontroverznější správce ze všech", prohlášeným tak, jako kdyby šlo o názor celé komunity. Já tuto neopodstatněnou a nepodloženou nálepku vnímám jako velkou sprostou urážku.

Eggu, myslím si, že jsi bezva člověk, na mnoha věcech (a v některých i na Wikipedii) se shodneme, na srazech jsme si na wikipedisticky neutrální témata dobře popovídali, některé oblasti našeho zájmu jsou společné. Chápu, že jsi momentálně stresovaný svým reálným životem, a proto ani nepředpokládám žádnou tvoji špatnou vůli, nýbrž jen pouhý nedostatek času nad zamyšlením se jak nad situací tak později nad formulacemi tvých příspěvků. Domnívám se, že by bylo nešťastné, a velmi by mne mrzelo, kdyby malicherné rozpory vzniklé na Wikipedii, ať už jsou způsobeny čímkoliv a kýmkoliv, přerostly do osobních vztahů. Já ještě jednou opakuji, že coby reálný člověk jsi fajn a žádné negativní pocity vůči tobě nemám. Jak s tím naložíš, záleží už jen a jen na tobě.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 14:02, 20. 7. 2006 (UTC)