Přeskočit na obsah

Diskuse k Wikipedii:Žádost o arbitráž/Wikimol versus Semenáč a Cinik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ad Cinik: všimněte si už názvu - případ nepodávám jako Cinik vs. Semenáč, ale jako Wikimol vs. Semenáč, Wikimol vs. Cinik.

Ad -jkb-: Shrnutí v jedné žádosti IMO pro závěry výboru zhola nic neimplikuje. Formální náležitosti žádosti jsou 1. identifikace stran sporu 2. popis podstaty problému 3. uvedení předchozích pokusů o řešení 4. upozornění účastníků. Pokud navrhujete zamítnutí z formálních důvodů, zajímalo by mě, který bod podle vás moje žádost nesplňuje. Samozřejmě je možné z obsahových důvodů - např. pokud výbor neshledá dosavadní pokusy o domluvu jako dostatečné. --Wikimol 07:50, 12. 10. 2006 (UTC)

Takže, aniž bych se vyjadřoval specificky: žádost o arbitráž popisuje chování, které vedlo k žádosti, u obou uživatelů společně (v jedné žádosti), což by asi mělo za důsledek, že i arbitrážní řízení, pokud by k němu došlo, by pojednávalo oba uživatele dohromady; nemohu se však zbavit dojmu, a to i při čtení argumentace žádosti, že se - alespoň zčásti - jednalo o akci u jednoho a o reakci u druhého (i když sjednoceno pod vcelku obšírným pláštíkem „poškozování Wikipedie“, a nemyslím tedy, že výše zmíněná podstata sporu - bod 2 - je ta samá), z čehož bych vyvodil nutnost dvou arbitráží (přirozeně, s odkazy tam či onam a i na sebe navzájem - bod 1 nahoře: stranou sporu může být každý v neomezeném množství řízení). (Podle mne to pak není jen pouhá formalita, ale má to i psychologický vliv při eventuálním arbitrážním jednání na tvoření názorů arbitrů, zda to pojednávají a dělají rozhodnutí dohromady u obou nebo prostě zcela jednotlivě.) Proto jsem nenavrhl zamítnutí vůbec, ale zamítnout tuto žádost - pokud to někdo rozdělí do dvou nových, tak to je jistě jiná věc, proti tomu jsem nebrojil. -jkb- 11:56, 12. 10. 2006 (UTC)

No podle mě by rozdělení vedlo jen k větší režii, což rozhodně nepotřebujeme. Jednání obou uživatelů spolu souvisí.
Mimochodem, asi by stálo za úvahu zakládat žádosti vždy na vlastní podstránce, jak je to třeba u hlasování u smazání, co říkáte? Nakonec je stejně nutné ji posléze zakládat a je s tím zbytečná práce a ztrácí se spojení stránky s její historií. --Beren 12:50, 12. 10. 2006 (UTC)


@ Wikimol: Ve skutečnosti je žádost formulována jako Wikimol vs. Semenáč a Cinik, což ze mne a Semenáče dělá na první pohled dvojici a společníky. Dovoluji si poznamenat, že stěží jste mohl vytvořit více zavádějící a pro mne urážlivější pojmenování. Myslím, že oba problémy (Semenáč i Cinik :-) ) spolu samozřejmě souvisí (první je příčinou druhého), jinak je ovšem jejich podstata i závažnost zcela odlišná a vést to dohromady je IMHO poněkud nevkusné a nefér vůči mé osobě. Cinik 20:25, 12. 10. 2006 (UTC)

To už jsi říkal. --egg 20:33, 12. 10. 2006 (UTC)