Diskuse k šabloně:Zlatý glóbus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Popravdě, líbily se mi více barvy prvotní. Ta modrá se mi tam nehodí. Ladilo to i s infoboxem. Mají to tak i šablony u Oscarů (např. dekády Oscarů). Ale respektuji to. Dan--Wilbur 15. 1. 2012, 17:30 (UTC)

Mně se zase více líbí tato barva, je to otázkou vkusu každého z nás. Ale můj je navíc podpořen snahou o jednotný vzhled Wikipedie a především tím, že původní barvy byly nevhodné pro barvoslepé čtenáře. --G3ron1mo 15. 1. 2012, 18:46 (UTC)
Aha, tak potom nic. To mě nenapadlo (myslím to s barvoslepostí). A budeš (budete) měnit i jiné šablony? A kde se mohu dočíst detaily ohledně jednotného vzhledu Wikipedie, mám v tom nedostatky .) Díky, ahoj. Dan--Wilbur 15. 1. 2012, 18:51 (UTC)
Barvy v navboxech se řeší v mnou založené žádosti o komentář. O jednotném vzhledu Wikipedie se dočteš (pokud chceš, můžeme si tykat) například zde (obecně pro barvy), nebo zde (pro vzhled tabulek). Přístupností pro postižené čtenáře se zabývá WikiProjekt Přístupnost, v případě této šablony jsem aplikoval pravidlo č. 5, barva odkazu na neexistující článek neměla dostatečný kontrast na žlutém pozadí. --G3ron1mo 15. 1. 2012, 19:24 (UTC)
Děkuju, prošel jsem to. Já ani netušil, co je navbox. Ale už vím. A teda infobox zůstává, jak je (u nežijích osob šedivý, u žijících béžový, nebo u cen opět béžový, atd.) A tabulky teda nedělám úplně správně, zdá se (masky, dokument). Budu to muset opravit a naučit se to. Díky za rady, můžu ještě poprosit o názor na ty tabulky? Děkuju, D.--Wilbur 16. 1. 2012, 13:00 (UTC)
Já zastávám názor, že barvy by se měly na Wikipedii používat střídmě (obecně, nejen v tabulkách), aby 1) byl zachován jednotný vzhled, tj. aby to korespondovalo třeba s logem, barvou tlačítek apod. 2) byl obsah čitelný a použitelný i pro uživatele s poruchami zraku a 3) Wikipedie vypadala seriózně. Co se týká infoboxů, tak některým by také prospěla úprava, ale je lepší jít malými krůčky, než se snažit o revoluční změny. Proto jsem nejdříve navrhl upravit navboxy a až pak se začnou řešit další prvky Wikipedie. Jsem velice rád, že sis všechno pečlivě pročetl, jsi úplně vzorný wikipedista. Škoda že takoví nejsou všichni. --G3ron1mo 16. 1. 2012, 13:19 (UTC)
Díky, snažil jsem se. Chci to dělat tak, aby po mně bylo co nejméně práce.A čím dřív se to naučím a pochopím, tím líp. Akorát pořád nevím, co říkáš na ty tabulky (Oscar za nejlepší masky, Zlatý glóbus za nejlepší dokument), stylisticky a barevně?! D.--Wilbur 17. 1. 2012, 18:34 (UTC)